Μάρδας: Μονόδρομος η διπλωματία στα ελληνοτουρκικά
Τη θέση ότι η διπλωματική λύση είναι μονόδρομος για τις ελληνοτουρκικές διαφωνίες εξέφρασε την Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 που προκάλεσαν αντιδράσεις.
Τη θέση ότι η διπλωματική λύση είναι μονόδρομος για τις ελληνοτουρκικές διαφωνίες εξέφρασε την Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 που προκάλεσαν αντιδράσεις.
Ειδικότερα, μιλώντας την Τετάρτη στον Βήμα 99,5 και αναφερόμενος στις παραβιάσεις στο Αιγαίο, είπε:
«Κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις ‘νότες’, οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις ‘νότες’. Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος. Διαφορετικά, πόλεμος!».
Σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης στο Mega, ο κ. Μάρδας υποστήριξε πως αυτό που εννοούσε ήταν ότι η ελληνική πλευρά είναι σταθερά προσανατολισμένη στη διπλωματική λύση και μόνο.
«Επί ένα τέταρτο εξηγούσα πως υπάρχουν διπλωματικές λύσεις για τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για αυθαίρετη ερμηνεία των λεγομένων του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
