Εγκρίθηκε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο η πώληση του ΟΛΠ στην Cosco
Στην Cosco περνά πλέον και τυπικά το 67% του ΟΛΠ καθώς, το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία πώλησης του οργανισμού στην κινεζική εταιρεία κρίνοντας νόμιμες όλες τις διαδικασίες που κινήθηκαν.
Στην Cosco περνά πλέον και τυπικά το 67% του ΟΛΠ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία πώλησης του οργανισμού στην κινεζική εταιρεία κρίνοντας νόμιμες όλες τις διαδικασίες που κινήθηκαν.
Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η έγκριση του φακέλου από την επιτροπή ανταγωνισμού προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση και να έλθει στη Bουλή.
Στελέχη της λιμενικής αγοράς σχολιάζοντας την απόφαση ανέφεραν ότι ο Πειραιάς θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου και το γεγονός αυτό θα βοηθήσει την απασχόληση και την οικονομία μετά και τη συγχώνευση της Cosco με την China Shipping.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται από την πλευρά του και το υπουργείου Ναυτιλίας να προχωρήσει στη δημιουργία σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση Δημόσιας Αρχής Λιμένα, για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα επιφορτιστεί με την άσκηση της δημόσιας εξουσίας.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι υποχρεωτική και προβλέπεται στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Τραμπ έχει «τρεις πολύ καλούς» υποψήφιους για να αναλάβουν την ηγεσία μεταπολεμικά
- Ιράν: Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου ως και 13% στις ασιατικές αγορές
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ