Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα προστατεύσετε την υγεία σας από τις ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ σκέψεις

Πώς θα προστατεύσετε την υγεία σας από τις ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ σκέψεις

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» λέει το ρητό. Εμείς το χρησιμοποιούμε αντίστροφα: αν το μυαλό σας είναι υγιές το σώμα σας θα ακολουθήσει.

Κέλλυ Κουναλάκη, φωτό: Shutterstock

Γνωρίζετε ότι κάνετε περίπου 60,000 σκέψεις ημερησίως; Και το πιο εντυπωσιακό είναι πως το 90% αυτών των σκέψεων είναι απλά επαναλαμβανόμενες μιας πρωταρχικής. Σκεφτείτε πως 9 στις 10 σκέψεις είναι αυτές που κάνετε αδιαλείπτως και αυτές οι σκέψεις δεν είναι απλά επαναλαμβανόμενες, αλλά κάτι που σας απασχολεί, κοινώς αρνητικές.
Οι αρνητικές σκέψεις φέρνουν παρατεταμένο στρες και αυτό είναι κάτι πολύ επιζήμιο για την γενική υγεία. Στην πραγματικότητα μια έρευνα αποκαλύπτει πως το στρες επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση μερικών αυτοάνοσων. Σε καθημερινή βάση μπορούμε και βλέπουμε την δύναμη της σκέψης και τις επιπτώσεις της στην υγεία. Για ό,τι κι αν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε ή να ξεπεράσετε, να θυμάστε πάντα πως οι σκέψεις σας θα είναι ο σπόρος της επιτυχίας ή της αποτυχίας σας.
1. Αγαπήστε τον εαυτό σας
Δεν μπορείτε να γιατρέψετε έναν εαυτό ή ένα σώμα που δεν αγαπάτε. Οι αρνητικές σκέψεις θα σας κρατήσουν πίσω από την διεκδίκηση της υγείας σας και της ζωής σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας αρκετά ούτως ώστε να θρέψετε τον καρπό της ζωής σας.

2. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας
Οι τρομακτικές σκέψεις και οι φοβίες που επαναλαμβάνονται μπορούν να είναι εξουθενωτικές για την υγεία σας. Από τον φόβο της αποτυχίας έως τον φόβο των ευθυνών, όλες οι σκέψεις που σας κρατάνε πίσω από το να τολμήσετε, μπορούν να φανούν εξαιρετικά ζημιογόνες για την υγεία σας.
3. Εξασκείστε την ευαισθητοποίηση σας
Η ευαισθητοποίηση είναι όπως ένας μυς, θέλει άσκηση. Εργαλεία όπως ο διαλογισμός θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε την συνειδητότητα σας και θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την ευαισθητοποίηση. Όταν αυτό το πετύχετε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό θα δείτε ότι δεν είστε οι σκέψεις σας, αλλά ένας παρατηρητής αυτών. Αυτό διασπά τις επαναλαμβανόμενες σκέψεις και θα σας βοηθήσει να εστιάζετε στο τώρα.

4. Κάντε μια αποτοξίνωση από την τεχνολογία
Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία και το διαδίκτυο μας έχουν λύσει τα χέρια πολλές φορές και μας παρέχουν μεγάλη βοήθεια ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ωστόσο πολλές φορές για να αποφύγουμε άλλες σκέψεις, εγκλωβιζόμαστε σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας και δεν καταλαβαίνουμε πως κι εκεί οι σκέψεις ακολουθούν τους ίδιους κύκλους. Δώστε στον εαυτό σας την δυνατότητα να αποτοξινωθεί από την τεχνολογία και τα μέσα της.
5. Δοκιμάστε να κάνετε yoga ή tai-chi
Γεμίστε τα κενά στον χρόνο σας με ασκήσεις της σιωπής. Αυτές οι δύο τεχνικές της yoga κα του tai-chi βοηθούν στην ενδυνάμωση της εσωτερικής γαλήνης.
6. Γεμίστε το μυαλό σας με θετική ενέργεια
Οι αρνητικές και οι αγχωτικές σκέψεις μπορούν να εξομαλυνθούν με το διάβασμα και το άκουσμα ωραίων και θετικών πραγμάτων. Κάτι που αγαπάτε να διαβάζετε ή να ακούτε, αν συγκεντρωθείτε σε αυτό μπορεί να σας βγάλει από τον κύκλο των άσχημων σκέψεων. Μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας κάνοντας θετικές σκέψεις, έως ότου αυτό σας γίνει μια συνήθεια που θα γίνεται χωρίς προσπάθεια.
7. Πλαισιώστε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους
Είναι πολύ σημαντικό το περιβάλλον μας και οι άνθρωποι που μας πλαισιώνουν να είναι επίσης θετικά σκεπτόμενοι. Οι άνθρωποι με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο καιρό δεν θα πρέπει να σας τροφοδοτούν με αρνητικές σκέψεις. Υπάρχουν τρεις ομάδες φίλων: η πρώτη ομάδα θα πρέπει να είναι αυτή που περιέχει τους στενούς φίλους, που ανυψώνει ο ένας τον άλλο. Η δεύτερα ομάδα είναι οι φίλοι που έχουν μια θετική επίδραση πάνω σας. Στην τρίτη ομάδα βρίσκονται τα άτομα που θα μπορούσαν να σας επηρεάζουν αρνητικά. Κρατήστε αποστάσεις από τα ενεργειακά βαμπίρ και αγαπήστε τους, αλλά από μακριά.
8. Επενδύστε στον ποιοτικό ύπνο
Οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να σας δημιουργήσουν και αϋπνίες και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, γιατί αν το μυαλό δεν ξεκουράζεται όταν πρέπει, τότε δεν ξεκουράζεται ούτε το σώμα. Οι ψυχαναγκαστικές αρνητικές σκέψεις, ακόμα και αν δεν σας κρατήσουν ξύπνιους όλο το βράδυ, μπορούν να χαλάσουν την ποιότητα του ύπνο σας. Επενδύστε στην ποιότητα του ύπνου σας και προσπαθήστε να μην κοιμάστε με βαριές σκέψεις. Η απενεργοποίηση των ηλεκτρονικών συσκευών γύρω σας και η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να βοηθήσει πολύ την διαδικασία.
9. Μην επηρεάζεστε από προσβολές
Υπάρχουν άνθρωποι που κουβαλούν το παράπονο μιας προσβολής για χρόνια χωρίς να έχουν καταφέρει να την ξεπεράσουν και έχοντας αφήσει την υγεία τους να επηρεαστεί από αυτό. Η αναπαραγωγή ενός αρνητικού γεγονότος γενικότερα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα σας και δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πώς και το πότε. Το να μάθετε να μην παίρνετε τίποτα προσωπικά είναι απελευθερωτικό.
10. Θρέψτε το μυαλό σας
Οτιδήποτε κι αν τρώτε μπορεί να θρέψει το άγχος σας ή να θρέψει την υγείας σας. Τροφοδοτείστε το μυαλό σας με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την βέλτιστη λειτουργία του, όπως αυγά, φρούτα, λαχανικά κ.ο.κ.

woman.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024