Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεμινάριο pitching στους συμμετέχοντες του Film Factory Short Film Fund

Σεμινάριο pitching στους συμμετέχοντες του Film Factory Short Film Fund

Σεμινάριο για την παρουσίαση των πρότζεκτ τους – για το πώς να κάνουν το λεγόμενο «pitching» των σεναρίων τους σε παραγωγούς - παρακολούθησαν οι επτά φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού Film Factory Short Film Fund, που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με τον ΟΤΕ ΤV και την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Σεμινάριο για την παρουσίαση των πρότζεκτ τους – για το πώς να κάνουν το λεγόμενο «pitching» των σεναρίων τους σε παραγωγούς – παρακολούθησαν οι επτά φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού Film Factory Short Film Fund, που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με τον ΟΤΕ ΤV και την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες των επτά ταινιών μίλησαν για τα πρότζεκτ τους μπροστά σε παραγωγούς, οι οποίοι βρέθηκαν το Σάββατο στο Exile Room και άκουσαν με ενδιαφέρον τις επτά παρουσιάσεις.

Νωρίτερα και πριν οι παραγωγοί περάσουν στην αίθουσα, οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες των πρότζεκτ, είχαν την ευκαιρία να πάρουν πολύτιμα tips και να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο το πρότζεκτ τους- είτε μιλάνε μπροστά σε κοινό είτε σε κάποια ιδιωτική συζήτηση- από την παραγωγό και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας, Αμάντα Λιβανού.

Στην συνέχεια, οι παραγωγοί πέρασαν στην αίθουσα και άκουσαν τους ίδιους τους δημιουργούς να μιλάνε για τα πρότζεκτ τους, για τις ιδέες τους πάνω σε αυτά και για το πώς οραματίζονται την ολοκλήρωσή τους. Τις σύντομες αλλά ουσιαστικές και πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, ακολούθησαν ερωτήσεις και κατ’ ιδίαν συζητήσεις των σκηνοθετών/σεναριογράφων με τους παραγωγούς.

Σε αυτή την φάση της προετοιμασίας των ταινιών τους, οι φιναλίστ αποκόμισαν μια ακόμη σημαντική εμπειρία στα πλαίσια του φετινού διαγωνισμού Film Factory Short Film Fund, που ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των δύο ταινιών που θα κερδίσουν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ έκαστη, στις 28 Μαρτίου στην απονομή των βραβείων της Ακαδημίας.

Τα επτά σενάρια που παρουσιάστηκαν έχουν διακριθεί ανάμεσα σε 200 περίπου που υποβλήθηκαν στο φετινό Film Factory Short Film Fund, διαγωνισμό χρηματοδότησης ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνουν η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο OTE TV.

Πρόκειται για τα:

Βουρβουρού (σενάριο -σκηνοθεσία Καρίνα Λογοθέτη), Ράγες (σενάριο- σκηνοθεσία Ελίνα Φέσσα), Τεξκόκο (σενάριο-σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη), Το Δάσος (σενάριο – σκηνοθεσία Λία Τσάλτα), Χρυσόψαρο (σενάριο- σκηνοθεσία Γιώργος Αγγελόπουλος), Bill (σενάριο – σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Τσαπρούνη και Γεωργία Πανοπούλου), Outro (σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κάτριος, σενάριο Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου).

Ως τώρα και καθώς πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του το φετινό Film Factory, οι δημιουργοί των επτά πρότζεκτ, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε συμβουλευτικές συναντήσεις με βραβευμένους συμβούλους – κινηματογραφιστές, από διαφορετικούς τομείς ο καθένας, τους: Παναγιώτη Ευαγγελίδη, σενάριο, Γιάννη Οικονομίδη, σκηνοθεσία, Σίμο Σαρκετζή διεύθυνση φωτογραφίας, Αμάντα Λιβανού, παραγωγή, Κόρα Καρβούνη, υποκριτική, Αντώνη Δαγκλίδη, σκηνικά-κοστούμια(καλλιτεχνική διεύθυνση), Γιώργο Μαυροψαρίδη, μοντάζ, Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο, ήχο και Αλέξανδρο Βούλγαρη μουσική.

Οι συναντήσεις αυτές που έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, θα ολοκληρωθούν πριν από την τελική επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται και οι επτά φιναλίστ, ανεξάρτητα αν τελικά χρηματοδοτηθεί η ταινία τους.

Η ανακοίνωση των δύο ταινιών που θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΑΚ και τον OTE TV, θα γίνει στην Τελετή Απονομής των Βραβείων, στις 28 Μαρτίου 2016, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024