Τζιτζικώστας: Να κηρυχθεί το Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Την ανάγκη να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να διευκολυνθούν οι ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, έθεσε σε σύσκεψη που είχε σήμερα, Σάββατο, στο δήμο Παιονίας με δημάρχους, φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες εθελοντές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Την ανάγκη να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να διευκολυνθούν οι ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, έθεσε σε σύσκεψη που είχε σήμερα, Σάββατο, στο δήμο Παιονίας με δημάρχους, φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες εθελοντές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο περιφερειάρχης παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον Ερυθρό Σταυρό για να τα διανείμει στους πρόσφυγες και ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που τα προσέφεραν για αυτό το σκοπό.
«Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να κηρυχθεί το Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε προμήθειες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για να τα διανείμουμε στους πρόσφυγες» είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Σημείωσε, επίσης, ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους και στις περιφέρειες να διοχετεύουν κονδύλια για τη στήριξη του προσφυγικού ζητήματος».
Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ήδη, τουλάχιστον 13.000 πρόσφυγες βρίσκονται στην Ειδομένη και συνολικά γύρω στις 20.000 στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της σύσκεψης ήταν να αναζητηθούν τρόποι καλύτερης αντιμετώπισης των ζητημάτων που ανακύπτουν από την παραμονή των προσφύγων στην περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα ιρανικά drones
- Κίνα: Στρατιωτικές πτήσεις μεγάλης κλίμακας γύρω από την Ταϊβάν
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς

