Ποιες κοινωνικές δομές θα χρηματοδοτήσει το ΕΣΠΑ – 1.500 νέες θέσεις εργασίας
Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας εξελίσσεται απρόσκοπτα, σημειώνει το υπουργείο Εργασίας. Κατόπιν διαβούλευσης με τις 13 Περιφέρειες, οι δομές των οποίων θα επιδοτηθεί η λειτουργία είναι: Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δομές Σίτισης, Κοινωνικά Φαρμακεία, Ημερήσια Κέντρα Φιλοξενίας και Υπνωτήρια Αστέγων, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Φροντίδας ΑμεΑ. Για το σύνολο, θα προκηρυχθούν σε ένα μήνα περί τις 1500 θέσεις εργασίας.
Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας εξελίσσεται απρόσκοπτα, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.
Κατόπιν διαβούλευσης με τις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι δομές των οποίων θα επιδοτηθεί η λειτουργία είναι: Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δομές Σίτισης, Κοινωνικά Φαρμακεία, Ημερήσια Κέντρα Φιλοξενίας και Υπνωτήρια Αστέγων, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Φροντίδας ΑμεΑ.
Για το σύνολο των δομών, εκτιμάται ότι θα προκηρυχθούν σε ένα μήνα περίπου περί τις 1500 θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η διαβούλευση του υπουργείου Εργασίας με τις 13 Περιφέρειες της χώρας και η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προκειμένου να εξειδικευθούν εθνικές πολιτικές κοινωνικής προστασίας με τη λειτουργία δομών και δράσεων στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και των Περιφερειακών Στρατηγικών Κοινωνικής Ένταξης και ειδικότερα του Θεματικού Στόχου 9 (Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας).
Οι δομές των οποίων θα επιδοτηθεί η λειτουργία είναι: Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δομές Σίτισης, Κοινωνικά Φαρμακεία, Ημερήσια Κέντρα Φιλοξενίας και Υπνωτήρια Αστέγων, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Φροντίδας ΑμεΑ.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, προετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έντυπα εξειδίκευσης και τα υλικά υποστήριξης και βοήθειας προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους, που είναι οι τελικοί δικαιούχοι των πράξεων, ώστε σε έναν περίπου μήνα, να καταστεί δυνατή η προκήρυξη των θέσεων του προσωπικού των δομών αυτών.
Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά, για το σύνολο των δομών, θα προκηρυχθούν περί τις 1500 θέσεις εργασίας. Οι ακριβείς ειδικότητες ανά δομή και τα απαιτούμενα προσόντα θα περιγράφονται στις προκηρύξεις, όταν αυτές δημοσιευθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ
- Είδαμε (κι εμείς) την «Οδύσσεια» – Το ομηρικό πνεύμα διέπει την ταινία, αλλά δεν πρωταγωνιστεί
- Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Σηκώθηκαν 3 εναέρια μέσα
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Η ιστορία μιας φωτογραφίας
- Μπρέντα Φρίκερ: Η «κυρία με τα περιστέρια» απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών
- Φωτιά στις Κολιρέικες Παράγκες στον Πύργο – Μήνυμα από το 112
- ΙΝΑΤ: Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα της κυβέρνησης για τα F-35
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442