
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων βάζει ρότα για Μόσχα
Η έκθεση θα παρουσιάζει μέσα από 50 οθόνες την ανασύσταση του περίφημου μπρούτζινου μηχανισμού στη ρωσική γλώσσα.
Στη Μόσχα πρόκειται να ταξιδέψει αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων για να εκτεθεί σε μουσεία και στο μετρό στο πλαίσιο του Έτους 2016 «Η Ελλάδα στη Ρωσία». Η έκθεση, η οποία χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, θα παρουσιάζει μέσα από 50 οθόνες την ανασύσταση του περίφημου μπρούτζινου μηχανισμού στη ρωσική γλώσσα. Πρόκειται να φιλοξενηθεί σε Μουσείο της Περιφέρειας Μόσχας, στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Μόσχας, στο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Αστροφυσικής και στο μοσχοβίτικο μετρό όπου παράλληλα με την έκθεση θα παίζει και ενημερωτικό βίντεο.
«Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο προβολής της Ελλάδας σε άλλους λαούς. Έχουμε κάνει με μεγάλη επιτυχία πολλές εκθέσεις σε διάφορες χώρες, στην UNESCO και την NASA, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, σχολεία, κολλέγια, πανεπιστήμια και Μουσεία», δήλωσε στο elru2016.gr ο Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής Φυσικής Διαστήματος, που έχει σχεδιάσει και δημιουργήσει την έκθεση και είναι από τους πρωταγωνιστές της διεθνούς ομάδας μελέτης του μηχανισμού.
Στα δυο μουσεία, της Περιφέρειας και Αρχιτεκτονικής, θα εκτίθενται ταυτόχρονα με τον μηχανισμό και δύο αντίγραφα του Εφήβου των Αντικυθήρων σε φυσικό μέγεθος τα οποία είναι χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού προς την Περιφέρεια Αττικής και θα προσφέρει η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, στην Περιφέρεια και στον Δήμο Μόσχας. Παράλληλα, σε όλα τα σημεία που θα φιλοξενηθεί στην έκθεση θα υπάρχει και προωθητικό υλικό της Περιφέρειας Αττικής. «Η εκδήλωση αυτή θα μας βοηθήσει να αναδείξουμε άγνωστες επιστημονικές, πολιτιστικές και τουριστικές πτυχές της Περιφέρειάς μας στο ρωσικό κοινό», δήλωσε η Δρ. Κατερίνα Παλιού, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος διεθνών θεμάτων της Περιφέρειας Αττικής και συντονίστρια των δράσεων για το Έτος 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία.
Η έκθεση προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο και θα περάσει από το Μουσείο Αρχιτεκτονικής το Σεπτέμβριο και το Τμήμα Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Μόσχας τον Οκτώβριο, ενώ στο μετρό η παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, θα διαρκέσει καθ’ όλο το διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου, απομένει μόνο να αποφασιστεί με τις ρωσικές αρχές σε ποια γραμμή θα φιλοξενηθεί.
entertainment.in.gr
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΕ’)
- Κίνηση στους δρόμους: Ντελαπάρισε φορτηγό στη Βουλιαγμένη – Σημειωτόν τα αυτοκίνητα στο λεκανοπέδιο
- «Απαγορευμένη σεξουαλική επιθυμία» – Οι ιδιωτικές επιστολές του Λέοναρντ Μπερνστάιν και του μέντορά του
- Η νέα εποχή στην οικιακή φροντίδα είναι πιο λεπτή και εύχρηστη από ποτέ



