
Βέλγιο: Κατηγορίες κατά της UBS για ξέπλυμα και φορολογική απάτη
Βέλγος δικαστής απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της ελβετικής τράπεζας UBS για ξέπλυμα χρήματος και διακεκριμένη και οργανωμένη φορολογική απάτη, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελικές αρχές των Βρυξελλών. Η τράπεζα απάντησε υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «η UBS θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό της έναντι αβάσιμων κατηγοριών».
Βέλγος δικαστής απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της ελβετικής τράπεζας UBS για ξέπλυμα χρήματος και διακεκριμένη και οργανωμένη φορολογική απάτη, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελικές αρχές των Βρυξελλών.
«Υπάρχουν υπόνοιες ότι η ελβετική τράπεζα προσέγγισε άμεσα, και όχι μέσω της ελβετικής θυγατρικής της, Βέλγους πελάτες προκειμένου να τους πείσει να δημιουργήσουν ένα σύστημα με στόχο την φοροδιαφυγή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η τράπεζα απάντησε υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «η UBS θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό της έναντι αβάσιμων κατηγοριών».
Η απαγγελία των κατηγοριών στο Βέλγιο έρχεται να προστεθεί σε σειρά ερευνών από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές στις ελβετικές τράπεζες, όπου οι αυστηροί κανόνες τραπεζικού απορρήτου τις έχουν καταστήσει παράδεισο για αφορολόγητες καταθέσεις.
Η Γαλλία ξεκίνησε επίσημη έρευνα σε βάρος της UBS το 2014, με τις δικαστικές αρχές να ζητούν από την τράπεζα να καταβάλει εγγύηση ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
Οι Βέλγοι εισαγγελείς κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση σε βάρος της UBS με τη συνεργασία των γαλλικών αρχών και την έρευνα εξεταστικής επιτροπής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Η επιδότηση στο ντίζελ μένει, το fuel pass φεύγει
- Έλλειμμα εμπιστοσύνης για τα Κέντρα Υγείας
- Τι συμβαίνει, τελικά, πίσω από τους τοίχους των φυλακών;
- Πως είναι η ζωή όταν δεν ξαπλώνεις ποτέ; Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Α’ και η εμμονή με τον έλεγχο
- Μήπως μιλάμε με AI chatbot και δεν το γνωρίζουμε;
- Βόρεια Μακεδονία: Σχέδιο για σιδηροδρομική υπερταχεία από τη Σερβία έως την Ελλάδα μέχρι το 2031


