Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Ελματζίογλου: Γνωριμία με τον πρωταγωνιστή του Κ.Γιάνναρη

Κωνσταντίνος Ελματζίογλου: Γνωριμία με τον πρωταγωνιστή του Κ.Γιάνναρη

Ως Αλέξανδρος στην ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Το Ξύπνημα της Άνοιξης», ο Κωνσταντίνος Ελματζίογλου τραβά το βλέμμα του θεατή. Ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι εκείνος του αρχηγού μίας συμμορίας που σχηματίζουν παιδιά νεαρής ηλικίας στην Ελλάδα του σήμερα. Το in.gr μίλησε με τον νεαρό ηθοποιό για τα πρώτα του κινηματογραφικά βήματα και τη βία.

Ως Αλέξανδρος στην ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Το Ξύπνημα της Άνοιξης», ο Κωνσταντίνος Ελματζίογλου τραβά το βλέμμα του θεατή. Ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι εκείνος του αρχηγού μίας συμμορίας που σχηματίζουν παιδιά νεαρής ηλικίας στην Ελλάδα του σήμερα.

Το in.gr μίλησε με τον νεαρό ηθοποιό για τα πρώτα του κινηματογραφικά βήματα και τη βία.

» Είμαι 22 χρονών και είμαι στο τρίτο έτος της δραματικής σχολής. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι ονομάζεται Αλέξανδρος.

» Εκ πρώτης όψεως ο Αλέξανδρος δεν αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μιας ηγετικής φυσιογνωμίας. Κι όμως φέρει πολλά στοιχεία, όπως ευστροφία, ηρεμία και μια συνεχή εγρήγορση, τα οποία αποδεικνύουν το γιατί έχει αναλάβει τα ηνία αυτής της συμμορίας.

» Η συνεργασία μου με τον Κωνσταντίνο αποτελεί και την πρώτη μου επαγγελματική δουλειά. Είναι ένας σκηνοθέτης που δουλεύει πολύ με τους ηθοποιούς του, αφήνοντάς τους μεγάλη ελευθερία αυτοσχεδιασμών και ανάπτυξης των δικών τους προτάσεων. Αφιερώνει πολύ χρόνο στις πρόβες και την φροντίδα των ηθοποιών. Έτσι λοιπόν ένα τέτοιο ξεκίνημα είναι μεγάλη χαρά για τον ηθοποιό.

» Φυσικά καθ’ όλη την διάρκεια των προβών και όλης της δουλειάς που κάναμε ήταν δίπλα μας ο Άκης Γουρζουλίδης κι η Σωτηρία Μαρίνη. Ο Άκης ήταν ο άνθρωπος που με βρήκε απ’τη σχολή και, σε συνεργασία με την Σωτηρία, μας βοηθούσαν κι ήταν πλάι μας απ΄τη στιγμή που ξεκινήσαμε το casting έως και τα γυρίσματα.

»Από πολύ μικρή ηλικία υπήρχε η σκέψη να γίνω ηθοποιός στο μυαλό μου. Όταν έφτασε η στιγμή να αποφασίσω τι θα κάνω, επέλεξα να περάσω στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσω κινηματογράφο, με ενδιέφερε οτιδήποτε αφορούσε τον κινηματογράφο πίσω απ’ την κάμερα. Όσο περνούσε ο καιρός, όμως, έβλεπα ότι θέλω να κάνω αυτό το οποίο σκεφτόμουν από μικρός. Στο διάστημα που μεσολάβησε, παρακολούθησα διάφορες παραστάσεις και ταινίες, ενώ επίσης συμμετείχα και σε μια θεατρική ομάδα. Όλα αυτά στάθηκαν ως πολύ βασικές αφορμές ώστε να πάρω τελικά την απόφαση να ασχοληθώ με την υποκριτική.

» Νομίζω πως το κάθε μέλος της συμμορίας έχει τα δικά του κίνητρα. Άλλος λόγω ιδεολογίας, άλλος επηρεασμένος από την οικογενειακή του κατάσταση κι άλλος μαγεμένος απ’ αυτόν τον ρομαντισμό και την επαναστατικότητα που έχει η παρανομία. Παρ’ όλ’ αυτά, νομίζω πως (οι χαρακτήρες της ταινίας) έχουν και μια κοινή γραμμή. Χρησιμοποιούν τη βία ως μέσο εκτόνωσης και διαφυγής απ’την καθημερινότητά τους. Επίσης, κι η αδρεναλίνη που τους προσφέρει η παρανομία τούς κινεί στο έγκλημα.

» Κατ’ εμέ δεν υπάρχει κανένα εθιστικό στοιχείο στη βία. Μπορώ όμως να δικαιολογήσω ως ένα βαθμό το πού οφείλεται όταν υπάρχει σε ορισμένους ανθρώπους. Η απάντηση πάλι είναι η εκτόνωση κι η αδρεναλίνη. Επιπλέον το στοιχείο της εξουσίας χαρακτηρίζει άτομα που εθίζονται στη βία.

»Οι τελευταίες σκηνές όπου η συμμορία έχει εισβάλει στο σπίτι μιας οικογένειας ήταν απ’ τις πιο δύσκολες. Κάθε μέλος της συμμορίας περιγράφει με εντελώς διαφορετικό τρόπο το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Έτσι έπρεπε να γυριστεί η ίδια σκηνή σε πέντε διαφορετικές εκδοχές.

» Πρώτος μου στόχος είναι να αποφοιτήσω απ’τη σχολή. Από κει και πέρα ξέρω ότι θέλω να κυνηγήσω αυτό που κάνω ως εκεί που δεν πάει. Ελπίζω να τα καταφέρω».

  • Η ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» προβάλλεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή Odeon.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024