Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί το τρέξιμο έγινε της μόδας

Γιατί το τρέξιμο έγινε της μόδας

Η αλήθεια είναι ότι γενικά υπάρχει ένα κίνημα υπέρ της καλής διατροφής και της υγιεινής ζωής και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Στο πλαίσιο αυτό αναδείχθηκαν και πάλι δραστηριότητες όπως το ποδήλατο και το τρέξιμο που στην πραγματικότητα απαιτούν λίγο από το χρόνο μας και τη συνέπεια μας και όχι απαραίτητα μεγάλα οικονομικά ποσά για […]

Η αλήθεια είναι ότι γενικά υπάρχει ένα κίνημα υπέρ της καλής διατροφής και της υγιεινής ζωής και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Στο πλαίσιο αυτό αναδείχθηκαν και πάλι δραστηριότητες όπως το ποδήλατο και το τρέξιμο που στην πραγματικότητα απαιτούν λίγο από το χρόνο μας και τη συνέπεια μας και όχι απαραίτητα μεγάλα οικονομικά ποσά για προπονητές και εξοπλισμό.

Ακόμη και αν δεν έχεις ανάγκη ή επιθυμία να χάσεις κιλά, το τρέξιμο – τώρα που είσαι πελαγωμένη με όλα τα οργανωτικά του γάμου σου – θα σου κάνει πραγματικά καλό. Ο οργανισμός αποτοξινώνεται, η διάθεση ανεβαίνει, το μυαλό καθαρίζει και το κορμί ισιώνει! Θα είσαι έτοιμη και για να τα δώσεις όλα στην πίστα στο γαμήλιο πάρτι σου!

*Για αρχή καλό είναι να προμηθευτείς ειδικά αθλητικά για τρέξιμο ώστε να αποφεύγεις τους κραδασμούς σε μέση και γόνατα.

*Μην ξεχνάς να κάνεις ένα καλό ζέσταμα με ασκήσεις διατάσεων – ειδικά για τα πόδια, από αστραγάλους έως μηρούς και λεκάνη – πριν ξεκινήσεις ώστε να μην επιβαρύνεις τους μύες σου με ξαφνική επιβάρυνση.

*Μην παίρνεις θάρρος και αρχίζεις να τρέχεις. Δεν θα κατέβεις σε αγώνες. Το κάνεις για την καλή σου φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Επέλεξε ένα ήρεμο ρυθμό και όποτε νιώσεις δυσφορία σταμάτα αμέσως και απλά περπάτα.

Run my lady, run. Θα φύγουν όλες οι σκοτούρες και τα άγχη

*Προτίμησε να αποφεύγεις το πού ανώμαλο έδαφος – χωματόδρομοι, λόφους κτλ – γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες να στραβοπατήσεις. Στο ίσιωμα και στα ασφαλή!


*Επέλεξε το τρέξιμο και ως μέσο μεταφοράς. Κανόνισε με τις φίλες σου να πάτε για ένα καφέ σε κάποια καφετέρια κοντά στο σπίτι σας. Βάλε τη φορμίτσα σου και ξεχύσου!

*Βάλτε το στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας, όπως όταν ήμασταν μικρά και είχαμε στάνταρντ φροντιστήριο. Αν το κάνεις μια φορά στο τόσο θα δυσκολεύεσαι και θα απογοητεύεσαι.

*Αν έχεις την τύχη να μένεις κοντά σε κάποιο γήπεδο-στάδιο ακόμη καλύτερα να πηγαίνεις εκεί και να μην διστάσεις να μιλήσεις με άλλους «δρομείς» για να πάρεις συμβουλές και tips για καλύτερη προπόνηση.

*Βάλε ένα χρονικό όριο στην αρχή και προσπάθησε σιγά σιγά να το αυξάνεις – όταν νιώθεις έτοιμη – έστω και για 5 λεπτά.

*Μην παραλείπεις στο τέλος του τζόκινγκ να κάνεις λίγο stretching – διαστάσεις για την αποθεραπεία των μυών – πόδια, πλάτη, χέρια, αυχένα.

gamos.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024