Δύο νέα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων για διαχωρισμό εθνοτήτων
Τη δημιουργία δύο νέων κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών για τον διαχωρισμό των εθνοτήτων ώστε να αποφευχθούν τυχόν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, μελετά η κυβέρνηση. Ποιες είναι οι τοποθεσίες που εξετάζονται.
Τη δημιουργία δύο νέων κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών για τον διαχωρισμό των εθνοτήτων ώστε να αποφευχθούν τυχόν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, μελετά η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Είχε προηγηθεί διυπουργική σύσκεψη των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού υπουργείων.
Ως χώροι εξετάζονται μία τοποθεσία έξω από τον Βόλο, που ανήκει στον Δήμο και την Εκκλησία, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, μία τοποθεσία στην Ήπειρο σε παλαιό στρατόπεδο και οι εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στον ΟΛΘ.
Το υπουργείο προετοιμάζεται για την εκπόνηση οποιουδήποτε σχεδίου που αφορά στην υλοποίηση των υποχρεώσεων μας έναντι της ΕΕ.
Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των προσφύγων-μεταναστών που φιλοξενούνται σε όλα τα κέντρα ανέρχεται σε 13.000, ενώ υπάρχει υποχρέωση για 20.000.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της έντασης για να κρύψει τη δυσωδία του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Υποχώρησε ο S&P 500, οι επενδυτές πατούν φρένο με το βλέμμα στη Fed
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εναντιώνεται στην απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει όρους όπως «χορτοφαγικό μπέργκερ»
- Καταγγελία Τριανταφυλλάκη από Κρήτη: «Μας πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες» – Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις

