Έτινγκερ: Ζητεί την αποστολή 5.000 – 8.000 συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα
Την αποστολή 5.000-8.000 συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τη φύλαξη του Αιγαίου, προτείνει ο ευρωπαίος επίτροπος για την Ψηφιακή Αγορά Γκίντερ Έτινγκερ, τονίζοντας ότι «η φυλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο είναι υψίστης προτεραιότητας».
Την αποστολή 5.000-8.000 συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τη φύλαξη του Αιγαίου, προτείνει ο ευρωπαίος επίτροπος για την Ψηφιακή Αγορά Γκίντερ Έτινγκερ, τονίζοντας ότι «η φυλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο είναι υψίστης προτεραιότητας».
«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεση βοήθεια» δηλώνει ο κ. Έτινγκερ στην Rheinische Post και ζητεί από την Frontex να εξασφαλίσει το απαραίτητο προσωπικό από τις άλλες χώρες-μέλη.
Ο γερμανός επίτροπος ζητεί ακόμη περισσότερες ναυτικές μονάδες και ταχύπλοα και εκτιμά ότι είναι εφικτή η μείωση των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, αλλά μόνο με κοινή δάση των κρατών-μελών.
«Είτε μαζί με την Αυστρία είτε χωρίς αυτήν, στο τέλος προέχει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση» δηλώνει και τάσσεται υπέρ μιας νέας συνόδου κορυφής με την Τουρκία. «Έχω μεγάλη κατανόηση για την ακύρωση της συμμετοχής του πρωθυπουργού μετά τις επιθέσεις. Χρειαζόμαστε ωστόσο ένα νέο ραντεβού σύντομα» κατέληξε ο κ. Έτινγκερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Κάντο, κάντο, κάντο» – Μικροί, μοχθηροί άνθρωποι και ο Σατανάς μέσα στο μυαλό του δολοφόνου τον Τζον Λένον
- Η Συμμαχία των Προθύμων αισιοδοξεί για την Ουκρανία, όμως το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» για πιθανή συμφωνία
- Capital Link: Καταλύτης ανάπτυξης τα νέα έργα υποδομών στην Ελλάδα
- Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 0-1: Διπλό στις Σέρρες με «υπογραφή» Ματσάν
- Σοκαριστικό τροχαίο έξω από την Αμφίκλεια – Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧ
- Παρά τους δασμούς του Τραμπ, η οικονομία της ΕΕ αναπτύσσεται περισσότερο από το αναμενόμενο το 2025



