«Αρκετά αισιόδοξος» για συμφωνία με τη Βρετανία ο Γιούνκερ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος» ότι θα υπάρξει συμφωνία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των 28 κρατών-μελών. Βρετανός αξιωματούχος δηλώνει ότι η προσπάθεια του Κάμερον για συμφωνία με την ΕΕ βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο».
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος» ότι θα υπάρξει συμφωνία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των 28 κρατών-μελών.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν τη Σύνοδο, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε: «Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα έχουμε συμφωνία στη διάρκεια αυτού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό ερωτήσεων. Και είμαι πεπεισμένος ότι η Βρετανία θα είναι εποικοδομητικό και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η προσπάθεια του Ντέιβιντ Κάμερον να επιτύχει συμφωνία για τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο».
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ είπε στο BBC, ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταλήξουν σε συμφωνία στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.
O Kάμερον ζητά αλλαγές σε τέσσερα πεδία της σχέσης του Λονδίνου με την ΕΕ: Μέτρα για μείωση της μετανάστευσης (και από χώρες της ΕΕ), δικλείδες ασφαλείας που θα αφήνουν αλώβητο το Σίτι από αποφάσεις που θα αφορούν το υπόλοιπο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τοπίο, εξαίρεση της Βρετανίας από τη ρήτρα «όλο και στενότερης Ένωσης» και για προώθηση του ανταγωνισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Άρης Betsson Κ18 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη (pics)
- Εκεί βρίσκω τον πραγματικό εαυτό μου: Ο ημίγυμνος Χάρι Στάιλς για τον Χαρούκι Μουρακάμι, το τρέξιμο και τη φήμη
- Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του
- Καύσιμα: Αυξήσεις πυροδοτεί ο πόλεμος στο Ιράν – Τι λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Ηρακλείου
- Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου
- H OpenAI κέρδισε το Πεντάγωνο, τώρα θέλει όλο το ΝΑΤΟ

