«Αρκετά αισιόδοξος» για συμφωνία με τη Βρετανία ο Γιούνκερ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος» ότι θα υπάρξει συμφωνία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των 28 κρατών-μελών. Βρετανός αξιωματούχος δηλώνει ότι η προσπάθεια του Κάμερον για συμφωνία με την ΕΕ βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο».
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος» ότι θα υπάρξει συμφωνία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των 28 κρατών-μελών.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν τη Σύνοδο, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε: «Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα έχουμε συμφωνία στη διάρκεια αυτού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό ερωτήσεων. Και είμαι πεπεισμένος ότι η Βρετανία θα είναι εποικοδομητικό και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η προσπάθεια του Ντέιβιντ Κάμερον να επιτύχει συμφωνία για τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο».
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ είπε στο BBC, ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταλήξουν σε συμφωνία στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.
O Kάμερον ζητά αλλαγές σε τέσσερα πεδία της σχέσης του Λονδίνου με την ΕΕ: Μέτρα για μείωση της μετανάστευσης (και από χώρες της ΕΕ), δικλείδες ασφαλείας που θα αφήνουν αλώβητο το Σίτι από αποφάσεις που θα αφορούν το υπόλοιπο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τοπίο, εξαίρεση της Βρετανίας από τη ρήτρα «όλο και στενότερης Ένωσης» και για προώθηση του ανταγωνισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασπίδα προστασίας για τα παιδιά με το νέο κληρονομικό δίκαιο
- Έκρηξη – ρεκόρ στις συνταξιοδοτήσεις
- Γιατί οι 30άρηδες δεν φεύγουν από την οικογενειακή εστία
- Θετικό κλίμα στον πολιτικό διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας – Στο τραπέζι διεθνείς εξελίξεις και ο παράγοντας Τραμπ
- Ο πολιτικός περφόρμερ Πάβελ Κρισεβίτς αναγκάστηκε να φύγει από τη Ρωσία: «Φύγε ή θα σε ξαναβάλουμε φυλακή»
- Σχέση: Οι τέσσερις «κανόνες» για την επιλογή συντρόφου




