Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Τριφυλία Μεσσηνίας
Υπό έλεγχο τίθεται η φωτιά που ξέσπασε στις 7 βράδυ της Τετάρτης στην τοπική κοινότητα Σελλάς στην ορεινή Τριφυλία, ύστερα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πύρινη λαίλαπα, που απείλησε να κάψει το χωριό και έφθασε μέχρι το κοιμητήριο. Η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει περίπου 700 στρέμματα θαμνώδους δασικής έκτασης και λίγα μεγάλα δέντρα.
Υπό έλεγχο τίθεται η φωτιά που ξέσπασε στις 7 βράδυ της Τετάρτης στην τοπική κοινότητα Σελλάς στην ορεινή Τριφυλία, ύστερα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πύρινη λαίλαπα, που απείλησε να κάψει το χωριό και έφθασε μέχρι το κοιμητήριο.
«Χθες, χρειάστηκε να γίνει προληπτική εκκένωση του χωριού για λίγες ώρες. Ξημερώνοντας, η κατάσταση ήταν καλύτερη, οι άνθρωποι επέστρεψαν στα σπίτια τους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξουδετερώνουν τις μικροεστίες. Την κατάσβεση, όμως, δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή, γεγονός που εμπόδισε και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να συνεχίσουν τις ρίψεις νερού σήμερα το πρωί» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπύραρχος της Π.Υ. Μεσσηνίας Δημήτριος Γεωργανάς.
Στην περιοχή επιχειρούν 19 πυροσβεστικά οχήματα με 50 πυροσβέστες άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα οκτώ ανδρών.
Η φωτιά έως τώρα έχει κάψει 700 περίπου στρέματα θαμνώδους δασικής έκτασης και λίγα μεγάλα δένδρα (πουρνάρια, πεύκα κι έλατα).
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργανά, «η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία και σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, περίπου 50 κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γουέστ Χαμ σκοράρει και ο οπαδός της Γιουνάιτεντ που περιμένει να… κουρευτεί, μένει… κόκκαλο (vids, pics)
- Η Amazon MGM λέει πως η πτώση 67% του Melania είναι στην πραγματικότητα θετικό σημάδι
- Τι περιμένει η Τουρκία από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ερντογάν
- Αττική: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 14 κιλά κάνναβης και δύο κιλά κοκαΐνης
- Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ριντερκνές και συνεχίζει στο Ρότερνταμ
- Τι λέει ο Δήμος Βριλησσίων για την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου στην περιφερειακή Αιγάλεω

