Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να έχετε πάντα απαλά χέρια

Πώς να έχετε πάντα απαλά χέρια

Οι φωτογράφοι εστιάζουν στα χέρια σας για να απαθανατίσουν τη στιγμή που ο σύντροφος σας θα σας κρατάει το χέρι, την ώρα που θα φοράτε την βέρα, όση ώρα θα κρατάτε την ανθοδέσμη, όταν θα ταΐζατε τον αγαπημένο σας τούρτα κτλ. Αξίζει, λοιπόν, να τα φροντίζετε καθημερινά – τόσο τη επιδερμίδα όσο και τα νύχια […]

Οι φωτογράφοι εστιάζουν στα χέρια σας για να απαθανατίσουν τη στιγμή που ο σύντροφος σας θα σας κρατάει το χέρι, την ώρα που θα φοράτε την βέρα, όση ώρα θα κρατάτε την ανθοδέσμη, όταν θα ταΐζατε τον αγαπημένο σας τούρτα κτλ. Αξίζει, λοιπόν, να τα φροντίζετε καθημερινά – τόσο τη επιδερμίδα όσο και τα νύχια – ώστε να διατηρούν την απαλή και φωτεινή τους όψη.

*Πίλινγκ

Σαφώς στην αγορά μπορείτε να βρείτε σχετικά προϊόντα – και με φυτικά συστατικά – αλλά μπορείτε να φτιάξετε και την δική σας σύνθεση με γάλα και 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι ή ζαχαρη. Αφού κάνετε μασάζ ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.


*Ενυδάτωση

Οπωσδήποτε το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο θα απλώσετε μια πλούσια ενυδατική κρέμα (και στους καρπούς). Μπορείτε να χρησιμοποιήστε και ένα βαμβακερό γάντι ώστε να μη αφαιρεί η κρέμα και να ολοκληρωθεί σωστά η θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε μετά από κάποια πλυσίματα – να προτιμάτε πάντα το χλιαρό νερό και όχι το ζεστό – να εφαρμόζετε μια πιο ελαφριά ενυδατική.

Εάν είστε σε κάποιο ταξίδι και δεν παίρνετε μαζί σας όλες τις κρέμες ή σας τελειώσει αυτή των χεριών εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα σας για το πρόσωπο. Ειδικά αν έχει και αντιρυτιδική δράση ακόμη καλύτερα.

*Προστασία

Μην παραλείπετε να απλώνετε στα χέρια σας και την αντηλιακή που χρησιμοποιείτε και στο πρόσωπο. Ειδικά αν οδηγείτε, τα χέρια σας είναι απόλυτα εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία.

Μην ξεχνάτε τα γάντια κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα ή ρούχα στο χέρι ή όταν καθαρίζετε το μπάνιο, το μπαλκόνι ή τον κήπο.

Σπιτικές συνταγές φροντίδας

Για τα εύθραυστα νύχια

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

5 κουταλιές χλιαρό ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣΗ δύναμη και η υγεία των νυχιών πηγάζει από τα πετσάκια. Δώστε τους την απαραίτητη τροφή, που δεν είναι άλλη από το ελαιόλαδο. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και βουτήξτε τις άκρες των δαχτύλων. Περιμένετε 10΄. Έπειτα, σκουπίστε τα και κάντε στην περιοχή γύρω από τα νύχια ελαφρύ μασάζ. Αφήστε την υπόλοιπη ποσότητα να απορροφηθεί χωρίς να πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι. Ιδανική στιγμή για να εφαρμόσετε τη συνταγή αυτή είναι λίγο πριν κοιμηθείτε.

Για λαµπερά νύχια

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
1 λεμόνι (τον χυμό του)
ΟΔΗΓΙΕΣΣε ένα μπολ, ρίξτε τον χυμό μαζί με ελάχιστο ζεστό νερό. Βάλτε μέσα στο μπολ τα δάχτυλά σας και αφήστε τα 5-10΄. Όταν τα βγάλετε, τα νύχια σας θα είναι καθαρά και λευκά, σαν να έχετε μόλις κάνει μανικιούρ.

Μάσκα ενυδάτωσης και αναζωογόνησης

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
1 κουταλιά νιφάδες βρόμης
1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λιβάνι
Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης

ΟΔΗΓΙΕΣΑνακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάσκα. Στη συνέχεια, απλώστε τη σε καθαρά και νωπά χέρια και βάλτε γάντια μιας χρήσης. Περιμένετε 20΄ και ξεβγάλτε με πολύ ζεστό νερό. Τα χέρια σας θα γίνουν εξαιρετικά απαλά και ξεκούραστα.
(πηγή: vita.gr)


gamos.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024