ΣΕΒ: Κίνδυνος νέων οικονομικών αδιεξόδων
Για τον κίνδυνο νέων οικονομικών αδιεξόδων προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στηλιτεύοντας τόσο την απουσία επενδύσεων, όσο και την έλλειψη κοινωνικής συνοχής.
Για τον κίνδυνο νέων οικονομικών αδιεξόδων προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στηλιτεύοντας τόσο την απουσία επενδύσεων, όσο και την έλλειψη κοινωνικής συνοχής.
Στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο, οΣΕΒεπισημαίνει ότι τα χρηματοδοτικά ανοίγματα μπορεί να γίνουν απαγορευτικά σε λίγους μήνες και η μη κάλυψή τους θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών και σε περαιτέρω φτωχοποίηση του πληθυσμού.
Ο Σύνδεσμος επαναλαμβάνει ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι απολύτως αναγκαία για την ομαλοποίηση της οικονομίας και καλεί την πολιτική ηγεσία να μην καθυστερεί.
Ειδική μνεία κάνει στο φαινόμενο της υπερφορολόγησης, τονίζοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να κρατήσουν τις δουλειές στην Ελλάδα.
Σημειώνει, δε, ότι η υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογουμένων και επιχειρήσεων και η απαθής παραμέληση από την κυβέρνηση του έργου της προώθησης των επενδύσεων, μπορεί βραχυπρόθεσμα να μην οδηγούν σε ορατά σημάδια αποσύνθεσης της οικονομίας, αλλά μακροπρόθεσμα υποσκάπτουν τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, τα αντικίνητρα στην εργασία και στην επιχειρηματική δραστηριότητα συσσωρεύονται επικίνδυνα και οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, σε μία οικονομία χαμηλής παραγωγικότητας και χαμηλών αμοιβών και σε ένα κράτος δυσλειτουργικό και ανήμπορο να παράσχει στους πολίτες τα στοιχειώδη αγαθά της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας και ηρεμίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου


