Αποκολλήθηκε και ρυμουλκείται φορτηγό πλοίο που προσάραξε
Αποκολλήθηκε επιτυχώς το μεσημέρι της Τρίτης το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων ro-ro «Alios», που είχε προσαράξει τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κέας. Πλέον το φορτηγό οδηγείται συνοδεία ρυμουλκού και πλωτού του Λιμενικού προς το λιμάνι του Λαυρίου.
Με τη συνδρομή ρυμουλκού αποκολλήθηκε επιτυχώς το μεσημέρι της Τρίτης το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων ro-ro «Alios», σημαίας Κύπρου, που είχε προσαράξει τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κέας.
Από την προσάραξη, που σημειώθηκε υπό καλές καιρικές συνθήκες, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμός, εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.
Στην περιοχή έσπευσε πλωτό του Λιμενικού και το ρυμουλκό Med Fos, ενώ δύτες ερεύνησαν τα ύφαλα του πλοίου προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η αποκόλλησή του.
Πλέον το φορτηγό οδηγείται συνοδεία του ρυμουλκού και πλωτού του Λιμενικού προς το λιμάνι του Λαυρίου.
Το «Alios», στο οποίο επιβαίνουν 21 μέλη πληρώματος (6 Έλληνες, έναν Κύπριο, 11 Αιγύπτιους και τρεις Ουκρανούς) κι ένας ισραηλινός επιβάτης, είχε αναχωρήσει από το Λαύριο με προορισμό τη Λεμεσό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα
- Φυστίκια: Το σνακ που κάνει καλό στη μνήμη
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε