Μπλόκο από το ΣτΕ σε τουριστική επένδυση πολυτελών κατοικιών
Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν επέτρεψε στην εταιρεία «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σία Ο.Ε.» να ανεγείρει 208 τουριστικές επιπλωμένες αυτοτελείς, πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή Πούντα - Ζέζα του Δήμου Λαυρίου (Λαυρεωτική).
Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν επέτρεψε στην εταιρεία «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σία Ο.Ε.» να ανεγείρει 208 τουριστικές επιπλωμένες αυτοτελείς, πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή Πούντα – Ζέζα του Δήμου Λαυρίου (Λαυρεωτική).
Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει έξι κάτοικοι της Λαυρεωτικής και ζητούσαν να ακυρωθούν αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού, του προϊσταμένου του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του γενικού γραμματέα περιφέρειας Αττικής, του Ε.Ο.Τ., όπως επίσης ζητούσαν να ακυρωθεί η σχετική οικοδομική άδεια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Μαρκοπούλου κ.λπ.
Με τις διοικητικές αυτές αποφάσεις εγκρίθηκαν, η αρχιτεκτονική μελέτη και οι περιβαλλοντικοί όροι κατασκευής και λειτουργίας ξενοδοχειακού συγκροτήματος επιπλωμένων πολυτελών διαμερισμάτων πέντε αστέρων, αποτελούμενου από τρεις επιμέρους μονάδες, στην περιοχή Πούντα – Ζέζα του Δήμου Λαυρίου, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία και Σία Ο.Ε.».
Οι τρεις αυτές μονάδες τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών προβλεπόταν να χωροθετούν σε όμορα οικόπεδα, εκτάσεως 18.033, 28.033 και 13.893 τ.μ. Η πρώτη μονάδα θα περιλάμβανε 54, η δεύτερη 104 και η τρίτη 50 επιπλωμένες αυτοτελείς, πολυτελείς κατοικίες (σύνολο 208) με δυνατότητα διαμονής, τουλάχιστον, 470 ατόμων.
Τα διαμερίσματα αυτά θα ήταν υπό τη μορφή συγκροτημάτων αυτοτελών κατοικιών με κοινές, ανά συγκρότημα, πισίνες. Για κάθε μονάδα προβλεπόντουσαν κοινόχρηστα κτίρια υποδοχής, με κεντρική πισίνα, ενώ και οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες θα εξυπηρετούντο από κοινό εστιατόριο και μονάδα βιολογικού καθαρισμού.
Στην προσφυγή τους στο ΣτΕ οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή των επιπλωμένων διαμερισμάτων θα υποβάθμιζε έντονα το φυσικό περιβάλλον, καθώς και τις οικιστικές συνθήκες της Λαυρεωτικής.
Το ΣτΕ ακύρωσε ως μη νόμιμες όλες τις αποφάσεις που επέτρεπαν την κατασκευή των 208 τουριστικών επιπλωμένων αυτοτελών, πολυτελών κατοικιών στην Πούντα – Ζέζα Λαυρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τιμολόγια ρεύματος: Με αύξηση 5% κλείνει ο Δεκέμβριος – Πόσο θα είναι τον Ιανουάριο
- Ο… δάσκαλος Ρέτσος μαθαίνει ελληνικά στον Τσικίνιο σε ένα απολαυστικό βίντεο
- Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]
- Τραγωδία στη Ροδόπη: Από ξυλόσομπα φέρεται να ξέσπασε η φωτιά που προκάλεσε τον θάνατο του 7χρονου
- Το Μαρόκο που κινείται σε ρυθμούς… Ελ Κααμπί και το απίθανο βίντεο από την προπόνηση (vid)
- Άγιος Δημήτριος: Ανησυχία για τις καθιζήσεις στο ρέμα Πικροδάφνης – Κινδυνεύουν σπίτια, αυτοψίες στα πληγέντα σημεία

