
Ανοιγοκλείνει τα σύνορα για τους πρόσφυγες η ΠΓΔΜ
Με το σταγονόμετρο γίνεται η διέλευση προσφύγων στην ΠΓΔΜ από την ουδέτερη ζώνη, στο ύψος της Ειδομένης, καθώς από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως στις 6 το πρωί της Τρίτης επιτράπηκε η είσοδος σε μόλις 750 άτομα. Την ίδια ώρα, 4.718 μετανάστες-πρόσφυγες διέσωσε το ελληνικό Λιμενικό την τελευταία εβδομάδα.
Με το σταγονόμετρο γίνεται η διέλευση προσφύγων στην ΠΓΔΜ από την ουδέτερη ζώνη, στο ύψος της Ειδομένης, καθώς από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως στις 6 το πρωί της Τρίτης επιτράπηκε η είσοδος σε μόλις 750 άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η ροή γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ κατά διαστήματα το σημείο διέλευσης παραμένει κλειστό, από τη γειτονική χώρα, για πολλές ώρες.
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα στον καταυλισμό προσωρινής φιλοξενείας στην Ειδομένη να παραμένουν 700 πρόσφυγες και σε βενζινάδικο, στο Πολύκαστρο, να περιμένουν για να μεταβούν στην ουδέτερη ζώνη περίπου 4.000 άτομα.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Λιμενικό, συνολικά 4.718 μετανάστες-πρόσφυγες διασώθηκαν την τελευταία εβδομάδα (από 25/01 έως και 01/02) υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, από στελέχη του, σε 89 περιστατικά. Στο διάστημα αυτό συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές και κατασχέθηκαν 26 μηχανοκίνητες λέμβοι, πλοιάρια κλπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι γενικοί τελωνειακοί δασμοί του προέδρου Τραμπ κρίθηκαν (ξανά) παράνομοι από δικαστήριο στις ΗΠΑ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/5): Δράση με Παναθηναϊκός – Βαλένθια και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Κλέλια Ανδριολάτου: Φωτογραφίζονται στα γυρίσματα του Maestro
- Χανταϊός: Σε επιφυλακή οκτώ χώρες για πιθανή διασπορά μέσω επιβατών στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια για το 3-1 και την πρόκριση στο Final-4
- Το Ελ Νίνιο θα κάνει το 2027 την πιο καυτή χρονιά;
