‘Ως τις 8 Φεβρουαρίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι της χώρας
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε σήμερα, Σάββατο, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την 8η Φεβρουαρίου.
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε σήμερα, Σάββατο, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την 8η Φεβρουαρίου.
Αρχικώς η Ολομέλεια ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασ. Αλεξανδρή για τις έως τώρα εξελίξεις επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Οι δικηγόροι επανέλαβαν την θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας, δεν μπορεί να συνιστά βάση διαλόγου για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα το σημερινό προσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναξιόπιστο, στερείται αναλογιστικής μελέτης και οδηγεί απροσχημάτιστα σε δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την 8ή Φεβρουαρίου 2016.
Επίσης την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016, θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που τυχόν προκύψουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: 26χρονος κατηγορείται ότι βίασε 15χρονο σε εγκαταλελειμμένο κτήριο και τραβούσε βίντεο
- Συγκλόνισε ο Γκουαρδιόλα για ICE, Γάζα και Ουκρανία: «Αν πρέπει να σκοτώσεις χιλιάδες για μια ιδέα, θα αντισταθώ» (vids)
- Οι Αθώοι: Backstage βίντεο από τα γυρίσματα της μεγάλης παραγωγής του MEGA
- Σφοδρά πυρά Ανδρουλάκη: Ο Μητσοτάκης δεν ανέλαβε προχθές – Υπονόμευσε τους θεσμούς, κάνει συνταγματικό λαϊκισμό
- ΑΑΔΕ: Έρχονται πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για χιλιάδες κατόχους οχημάτων
- «O Σκαλόνι σκέφτεται τον Σαντιάγκο Έσε για την εθνική Αργεντινής»