Σχεδόν 650 πέρασαν στη Λέσβο παρά τις κακές καιρικές συνθήκες
Παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, σχεδόν 650 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν τις προηγούμενες ώρες στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές.
Παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, σχεδόν 650 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν τις προηγούμενες ώρες στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές.
Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι ανεβάζοντας σε 3.000 τον αριθμό όσων περιμένουν στο νησί για να αναχωρήσουν για τα λιμάνια του Πειραιά και της καβάλας.
Τελικά η άρση του απαγορευτικού για την ακτοπλοΐα επέτρεψε το πλοίο «Νήσος Μύκονος» να αναχωρήσει για την Καβάλα. Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων θα αναχωρήσει και στις 8 το βράδυ για τον Πειραιά με το «Νήσος Ρόδος».
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται στη Μυτιλήνη να φτάσει το ναυλωμένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου «Νήσος Πάτμος» για να παραλάβει το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται αυτή στιγμή στη Λέσβο προκειμένου να τους μεταφέρει στον Πειραιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές περί τα 100 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές
- Σλοβενία: Παράνομες ηχογραφήσεις με περιστατικά διαφθοράς κυκλοφορούν πριν από τις εκλογές
- Αφγανιστάν: «Εκατοντάδες νεκροί» από βομβαρδισμό του Πακιστάν σε κλινική αποτοξίνωσης στην Καμπούλ
- Ιράν: Ο Βανς απαντά για το εάν έχει επιφυλάξεις σχετικά με τον πόλεμο
- Ιράν: Διακριτικές επαφές του ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς δημόσιες ανακοινώσεις
- Κούβα: Η κυβέρνηση Τραμπ απαιτεί να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ