Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Αντίο» στον Άλαν Ρίκμαν από ηθοποιούς και θαυμαστές του Χάρι Πότερ
Λουλούδια και σημειώματα αφήνουν θαυμαστές του Χάρι Πότερ στην «Πλατφόρμα 9 3/4»

«Αντίο» στον Άλαν Ρίκμαν από ηθοποιούς και θαυμαστές του Χάρι Πότερ

Το δικό τους «αντίο» στον Άλαν Ρίκμαν έσπευσαν να πουν ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του. Και μπορεί ο Ρίκμαν, ο οποίος έσβησε την Πέμπτη από καρκίνο στα 69 του, να μην ήταν γνωστός μόνο για τον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ, ωστόσο θαυμαστές του Χάρι Πότερ έσπευσαν να αποτίσουν τον δικό τους φόρο - τιμής στον ηθοποιό που ερμήνευσε τον δημοφιλή χαρακτήρα.

Το δικό τους «αντίο» στον Άλαν Ρίκμαν έσπευσαν να πουν ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του.

Και μπορεί ο Ρίκμαν, ο οποίος έσβησε την Πέμπτη από καρκίνο στα 69 του, να μην ήταν γνωστός μόνο για τον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ, ωστόσο θαυμαστές του Χάρι Πότερ έσπευσαν να αποτίσουν τον δικό τους φόρο – τιμής στον ηθοποιό που ερμήνευσε τον δημοφιλή χαρακτήρα.

Ορισμένοι έσπευσαν να αφήσουν λουλούδια και σημειώματα στην αποβάθρα «9 3/4» που βρίσκεται στον σταθμό King’s Cross στο Λονδίνο.

Άλλοι έσπευσαν να αναρτήσουν φωτογραφίες από την ταινία που δείχνουν μαγικά ραβδιά να φωτίζουν, ως αποχαιρετισμό στον αγαπημένο τους Σνέιπ. Πρόκειται για μία κίνηση που στην ταινία Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ χρησιμοποιείται για τον αποχαιρετισμό του Ντάμπλντορ.

Σε ένα κουτί με ραβδιά στα στούντιο της Leavesdon στο Χερτφορντσάιρ τοποθετήθηκε η πινακίδα «Άλαν Ρίκμαν. 1946 – 2016».

«Το δωμάτιο αυτό είναι γεμάτο με 4.000 ραβδιά με τα ονόματα των ανθρώπων που εργάστηκαν στις ταινίες» Χάρι Πότερ, ανέφερε εργαζόμενος του στούντιο, σημειώνοντας ότι δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί το ραβδί του Άλαν Ρίκμαν.

Στα στούντιο της Universal τοποθετήθηκαν κρίνοι (αναφορά στο όνομα της μητέρας του Χάρι Πότερ, Λίλι που στα αγγλικά σημαίνει κρίνος) έξω από την «Αίθουσα Μαγικών Φίλτρων».

Η ασθένειά του δεν ήταν ευρύτατα γνωστή και φαίνεται ότι ούτε ο ίδιος γνώριζε τη σοβαρότητα της κατάστασης μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο κόσμος της υποκριτικής αποχαιρετά τον Ρίκμαν

Εξαιρετικά αγαπητός δεν ήταν μόνο στους θαυμαστές του, αλλά και στους συναδέλφους του. Πολλοί από αυτούς έσπευσαν να εκφράσουν την αγάπη τους για τον ευγενικό συνάδελφό τους με την υπνωτιστική φωνή.

«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο αυτή τη στιγμή του αποχαιρετισμού είναι το χιούμορ του, η ευγένειά του, η σοφία του και η καλοσύνη του» λέει η Έμμα Τόμσον, η οποία είχε συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Άλαν Ρίκμαν. «Η ικανότητά του να σε νιώθει με ένα βλέμμα ή να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα με μία λέξη» σημείωσε.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ που ερμήνευσε τον Χάρι Πότερ έγραψε στον λογαριασμό του στο Google + ότι ο Ρίκμαν ήταν «ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς με τους οποίους θα δουλέψω ποτέ», αναφέροντας ότι ήταν ένας από τους πιο υποστηρικτικούς ηθοποιούς.

Η Έμμα Γουότσον που στις ταινίες Χάρι Πότερ ερμήνευε την Ερμιόνη δήλωσε «τυχερή» που μπόρεσε να συνεργαστεί με «έναν τόσο ξεχωριστό άνθρωπο και ηθοποιό».

Ο Ρούπερτ Γκριν (που ερμήνευσε τον Ρον) είπε ότι «αν και έχει φύγει, θα ακούω πάντα τη φωνή του».

Συγκλονισμένη δήλωσε και η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, προσωπική επιλογή της οποίας λέγεται ότι ήταν ο Ρίκμαν για τον ρόλο του Σνέιπ. «Ήταν ένας φανταστικός άνθρωπος και υπέροχος ηθοποιός».

Ο Ρέιφ Φάινς είπε ότι ο Άλαν Ρίκμαν υπήρξε «αγαπητός φίλος» και σημείωσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει φύγει και εμείς έχουμε μείνει φτωχότεροι».

Ξανά και ξανά οι συνάδελφοι και οι φίλοι του σημειώνουν για το πόσο νοιαζόταν και πόσο γενναιόδωρος ήταν ο Ρίκμαν.

«Όλοι αγαπούσαν τον Άλαν. Ήταν πάντα χαρούμενος και διασκεδαστικός και δημιουργικός και πολύ, πολύ αστείος» σημειώνει ο ηθοποιός Μάικλ Γκαμπόν που ερμήνευσε τον καθηγητή Ντάμπλντορ.

Η Κέιτ Γουίνσλετ που είχε πρωταγωνιστήσει μαζί του στην ταινία Λογική και Ευαισθησία, ενώ είχε παίξει στη δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Ρίκμαν, Ένα Μικρό Χάος, σημείωσε ότι ο Ρίκμαν ήταν «ο πιο ευγενικός άνθρωπος και είχε την υπομονή αγίου. Ήταν σαν ένα καλόκαρδο κουταβάκι που θα έκανε τα πάντα για οποιονδήποτε, αρκεί αυτό να έκανε τους άλλους ευτυχισμένους».

Πολιτικά συνειδητοποιημένος -ανήκε στο Εργατικό Κόμμα- ο Ρίκμαν «είχε θέσει τη φιλελεύθερη φιλανθρωπία στην «καρδιά» της ύπαρξής του», όπως σημειώνει ο ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν. «Ήταν ένα υπερ-κινητικό πνεύμα, που πάντα αναρωτιόταν και πάντα επιτύγχανε πράγματα, ένας σούπερ-ήρωας, απλός αλλά θανατηφόρα αποτελεσματικός» προσθέτει ο ΜακΚέλεν.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Μόνιμη η μείωση στο ΦΠΑ του ελαιόλαδου στην Ισπανία

Το ισπανικό υπουργείο θα συμπεριλάβει το ελαιόλαδο στα προϊόντα με υπερμειωμένο ΦΠΑ (4%) από το 2025

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024