Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κι όμως, ο γάμος ανεβάζει τη ψυχολογία των ανδρών

Κι όμως, ο γάμος ανεβάζει τη ψυχολογία των ανδρών

Και δεν το λέμε έτσι αυθαίρετα. Υπάρχουν έρευνες, επιστημονικές, που τα αποδεικνύουν όλα. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Journal of Family Psychology αναφέρει ότι οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο επιβεβαιώνουν ότι ο έγγαμος βίος τονώνει πραγματικά την ψυχική υγεία των ανδρών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αμερικανών ανδρών που γεννήθηκαν από το 1980 […]

Και δεν το λέμε έτσι αυθαίρετα. Υπάρχουν έρευνες, επιστημονικές, που τα αποδεικνύουν όλα. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Journal of Family Psychology αναφέρει ότι οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο επιβεβαιώνουν ότι ο έγγαμος βίος τονώνει πραγματικά την ψυχική υγεία των ανδρών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αμερικανών ανδρών που γεννήθηκαν από το 1980 έως και το 1984 και αποπειράθηκαν να αναλύσουν πως η συμβίωση και ο γάμος επηρεάζουν τελικά την συναισθηματική ισορροπία των ανδρών. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι είχαν λιγότερες ψυχολογικές εντάσεις όταν ακριβώς μετά την περίοδο των ραντεβού πήραν την απόφαση να παντρευτούν. Κάτι που δεν συνέβη σε όσους απλά συζούσαν με τις συντρόφους τους. Οι γυναίκες, από την άλλη, δείχνουν τα ίδια θετικά σημάδια τόσο σε συνθήκες γάμου όσο και συμβίωσης.

Η ανδρική ψυχολογία παίρνει τα πάνω της στον έγγαμο βίο, λένε οι ειδικοί

Επίσης, οι άνδρες πιο συχνά από τις γυναίκες αντιμετωπίζουν τη συμβίωση ως ένα τεστ για τη σχέση, μια δοκιμασία που τελικά θα αποτελέσει και το λόγο για μια πιθανή κακή έκβαση της σχέσης. Αντίθετα, οι άνδρες που παντρεύονται άμεσα θεωρούν το γάμο ως μια επίσης δοκιμασία που όμως θα τους οδηγήσει σε κάτι καλύτερο, μια διαδικασία που τους εμπνέει να επενδύσουν στη σχέση τους και να απολαύσουν τα οφέλη του έγγαμου βίου.

gamos.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024