Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Λεωφόρο. Μεσογείων εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ζητώντας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Στις 14:30 ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης συναντάται με την διοίκηση της Eldorado Gold.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Λεωφόρο. Μεσογείων εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ζητώντας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Στις 14:30 ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης συναντάται με την διοίκηση της Eldorado Gold.
Την Τρίτη η εταιρία ανακοίνωσε την αναστολή των επενδυτικών της δραστηριοτήτων στην περιοχή ενώ το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για παραβάσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας το πρωί στον Σκαϊ, κατηγόρησε την Eldorado Gold για αντιμετώπιση της Ελλάδας με όρους «μπανανίας».
Θέλουμε την επένδυση στη Χαλκιδική, αλλά με προϋποθέσεις, τόνισε στον Σκάι ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πρώτη ερώτηση που θα θέσει στον κ. Ράιτ θα είναι «αν καταλαβαίνει πως η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, κι όχι το Ελ Ντοράντο ή μπανανία».
Ο υπουργός άνοιξε «πόλεμο» και με τους εργαζόμενους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν χάσει την ταξική τους συνείδηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442