ΕΟΠΥΥ: Άμεσα διαθέσιμες επιπλέον 40 κλίνες ΜΕΘ για βαρέως πάσχοντες
Σαράντα επιπλέον κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα είναι άμεσα διαθέσιμες για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μετά σχετική συμφωνία του προέδρου του οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.
Σαράντα επιπλέον κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα είναι άμεσα διαθέσιμες για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μετά σχετική συμφωνία του προέδρου του οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε σχετικό αίτημα του ΕΟΠΥΥ και συμφωνήθηκε οι ιδιωτικές κλινικές-μέλη της ΠΕΙΚ, να διαθέσουν άμεσα 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ μέσω του ΕΚΑΒ, σε όλη την Ελλάδα, για τις ανάγκες των βαρέως πασχόντων.
Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε να επανεξετάσει έως τα τέλη Μαρτίου, σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το θέμα του νοσηλίου της ΜΕΘ.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης σχολιάζοντας την συμφωνία σημειώνει ότι «εξηγήσαμε στα μέλη του ΔΣ της ΠΕΙΚ, ότι οι κλίνες ΜΕΘ που έχουμε στη διάθεσή μας δεν επαρκούν για τους ασφαλισμένους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και ζητήσαμε να μας διαθέσουν 40 επιπλέον. Η συμφωνία μας, θα σώσει ζωές. Παράλληλα, συμφωνήσαμε ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διαβούλευσης για μια σειρά από θέματα».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
- Αταμάν: «Χωρίς τον Ναν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση – Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει»
