Ποτάμι: Με καθεστωτισμό ο Πολιτισμός βουλιάζει
Σκληρή επίθεση στον υπουργό Πολιτισμού εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή την αντικατάσταση του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Αλέξη Γρίβα και του διευθυντή του ΕΚΚ, Γρηγόρη Καραντινάκη. Σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Αρ. Μπαλτά ότι λειτουργεί ως «δικαστής» και «εκτελεστής ποινών κατά το δοκούν».
Σκληρή επίθεση στον υπουργό Πολιτισμού εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή την αντικατάσταση του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Αλέξη Γρίβα και του διευθυντή του ΕΚΚ, Γρηγόρη Καραντινάκη. Σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Αρ. Μπαλτά ότι λειτουργεί ως «δικαστής» και «εκτελεστής ποινών κατά το δοκούν».
«Αφού καρατόμησε τον, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένο πρόεδρο του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργο Λούκο, βασιζόμενος σε εκκρεμείς δικαστικές κατηγορίες, καταργώντας κάθε τεκμήριο αθωότητας και σπεύδοντας να υπακούσει σε δημοσιεύματα φιλικής της κυβέρνησης εφημερίδας, τώρα έκανε ένα ακόμα βήμα, σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως κάθαρση και εκδημοκρατισμό του Πολιτισμού» αναφέρει στην ανακοίνωση το Ποτάμι και τονίζει:
«Υιοθετώντας καταγγελίες πρώην μελών του Δ.Σ. του Κέντρου Κινηματογράφου και χωρίς να παραθέτει στοιχεία που να τις αποδεικνύουν, καθαίρεσε σύσσωμο το ΔΣ και το γενικό διευθυντή Γρηγόρη Καραντινάκη, τον οποίο ο προκάτοχός του είχε διατηρήσει στη θέση αυτή, αν και είχε κατηγορηθεί και είχε απαλλαχθεί κι αυτός με τη σειρά του με βούλευμα και ακριβώς λίγες μέρες αφού είχε τοποθετηθεί δημοσίως δηλώνοντας την αντίθεσή του στην αποπομπή του Γ. Λούκου».
«Διατήρησε μόνο τον κριτικό κινηματογράφου της Αυγής για ευνόητους λόγους. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των νέων μελών του ΔΣ του Κέντρου Κινηματογράφου; Ποια η νέα κινηματογραφική πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού; Ποια η πολιτική του για τη διαφύλαξη της οπτικοακουστικής πολιτιστικής κληρονομιάς; Απολύτως ανύπαρκτα και ιδιοτελή. Με καθεστωτισμό ο Πολιτισμός βουλιάζει. Θα συνιστούσαμε στον κο Υπουργό να δει την ταινία του Ντ. Γ. Γκρίφιθ Μισαλλοδοξία. Γιατί αυτό χαρακτηρίζει και την πολιτική του» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- City vs Beach Protection: Γιατί χρειαζόμαστε αντηλιακό παντού
- «Ανακαινίζω»: Τι καλύπτει το πρόγραμμα – Προβλέπονται αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια
- Δημοψήφισμα στην Ντεπορτίβο για το όνομα της ομάδας
- Σιωπηλή επιδημία – Ο Έμπολα διαδιδόταν για μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτός
- Μαδαγασκάρη και Γουινέα-Μπισάου υπέρ της μαροκινής θέσης για αυτόνομη Δυτική Σαχάρα
- Reuters: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ λέει ότι το εμπλουτισμένο ουράνιο πρέπει να μείνει στο Ιράν
- Εργατικό ατύχημα στα Γιαννιτσά: Τρεις τραυματίες μετά από κατάρρευση σκαλωσιάς
- Ντε Κολό: «Θα είναι η τελευταία μου σεζόν φέτος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442