Πειραιάς: Εκδηλώσεις για τα «γενέθλια» του Δήμου και του Δημοτικού Θεάτρου
Ο Πειραιάς φορά τα «γιορτινά» του την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου για την διπλή επέτειο της συμπλήρωσης 180 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου και 120 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.
Ο Πειραιάς φορά τα «γιορτινά» του την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου για τη διπλή επέτειο της συμπλήρωσης 180 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου και 120 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, τον πανηγυρικό της ημέρας από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης θα αναγνώσει το Α’ Πρακτικό Δημοτικού Συμβουλίου «Εν Πειραιεί τη 29η Δεκεμβρίου 1835» και η ιστορικός Ευαγγελία Μπαφούνη θα κάνει μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του νεότερου Πειραιά.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.
Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την Εθνική Λυρική Σκηνή καλλιτέχνες της ΕΛΣ θα ερμηνεύσουν ορισμένα μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια του διεθνούς οπερατικού ρεπερτορίου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών – Όλες οι εξελίξεις
- Super League: Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες στα play-οff
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- O Ντόναλντ Ντακ και η ενεργειακή κρίση: Τι μας δίδαξαν τα Μίκυ Μάους για όσα συμβαίνουν σήμερα
- «Το Τάμα» με τον Γιώργο Χριστοδούλου για 10 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Λονδίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κτίριο εβραϊκής οργάνωσης – Έβαλαν φωτιά σε τρία ασθενοφόρα
