Απόφαση Τόσκα για τους όρους εξόδου και επανεισόδου νόμιμων αλλοδαπών
Οι όροι εξόδου από την Ελλάδα, αλλά και επιστροφής αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, καθορίζεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για το έτος 2016.
Οι όροι εξόδου από την Ελλάδα, αλλά και επιστροφής αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, καθορίζεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για το έτος 2016.
Η απόφαση αυτή έχει σκοπό τη διευκόλυνση των αλλοδαπών που έχουν όλες τις προϋποθέσεις νόμιμης διαμονής στη χώρα και θέλουν να επισκέπτονται τις πατρίδες τους για το χρονικό διάστημα από 1/1/2016 έως 31/12/2016.
Κατά τη διάρκεια ισχύος της απόφασης αυτής, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές.
Επιπλέον, επιτρέπεται η επανείσοδος τους στην Ελλάδα, εφόσον είχαν αναχωρήσει από τη χώρα τους δύο τελευταίους μήνες του έτους 2015 (Νοέμβριο -Δεκέμβριος) και η βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών είναι σε ισχύ.
Οι αλλοδαποί, που αιτούνται την επανείσοδο τους στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν:
- Διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο αναγνωρισμένο από την Ελλάδα, σε ισχύ.
- Βεβαίωση ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, και
- Ειδική Βεβαίωση νόμιμης διαμονής.
H δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, που αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη
- Sputnik: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ντυμένος Άγιος Βασίλης – Μοιράζει δώρα στους ηγέτες του κόσμου
- Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει κάθε μέρα – Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν γεμάτα προκλήσεις