Ζάκυνθος: Κάτοικοι απέκλεισαν τον ΧΥΤΑ στον Σκοπό
Την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στις 4 Φεβρουαρίου 2014, για οριστική διακοπή της διάθεσης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ στην περιοχή Σκοπός, αποφάσισαν να εφαρμόσουν οι κάτοικοι του Καλαμακίου Ζακύνθου, αποκλείοντας την είσοδο του Χώρου.
Την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στις 4 Φεβρουαρίου 2014, για οριστική διακοπή της διάθεσης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ στην περιοχή Σκοπός, αποφάσισαν να εφαρμόσουν οι κάτοικοι του Καλαμακίου Ζακύνθου, αποκλείοντας την είσοδο του Χώρου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου, στον συγκεκριμένο ΧΥΤΑ η διάθεση των αποβλήτων υλοποιείται με τρόπο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, κάτοικοι της περιοχής του Καλαμακίου συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη εισόδου του ΧΥΤΑ, εμποδίζοντας την είσοδο των οχημάτων του συνδέσμου καθαριότητας.
Επίσης, επισκέφθηκαν τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά κρατώντας στα χέρια τους την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον ενημέρωσαν για το κλείσιμο του χώρου.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος των κατοίκων, θα παραμείνουν στον χώρο για όσο χρειαστεί ώστε να εμποδίσουν οποιοδήποτε όχημα να εισέλθει αλλά και να είναι παρόντες στα έργα αποκατάστασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ν. Ανδρουλάκης: Πρόεδρε, τι σημαίνει η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τις υποκλοπές;
- Ξάνθη: Νεκρός 69χρονος μετά από άγριο καυγά με συγχωριανό του – Τον χτύπησε με γκασμά στο κεφάλι
- Το σημαιάκι… τίτλου της Άρσεναλ – Ισοφάρισαν μεγάλο ρεκόρ οι «κανονιέρηδες»
- Παναθηναϊκός-Άρης 3-1: Ταμπόρδα και Τεττέη «καθάρισαν» για τετράδα
- Ιράκ: Πλήγμα στην πολυεθνική βάση στο Ερμπίλ – Στις φλόγες μέρος του αεροδρομίου
- Παναθηναϊκός-‘Αρης: Ο Κοντούρης έκανε το θέατρο της χρονιάς

