Μόνο με ειδικό λογισμικό ανοίγει η νέα, κρυπτογραφημένη λίστα Φαλτσιανί
Μόνο με ειδικό λογισμικό αποκρυπτογράφησης μπορεί να διαβαστεί το νέο αρχείο με ύποπτες συναλλαγές που παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ο Ερβέ Φαλτσιανί, πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC που υπέκλεψε στοιχεία από τον εργοδότη του. Το αρχείο περιέχει περίπου 500 χιλιάδες κινήσεις λογαριασμών όλων των προσώπων, νομικών και φυσικών, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Λαγκάρντ».
Μόνο με ειδικό λογισμικό αποκρυπτογράφησης μπορεί να διαβαστεί το νέο αρχείο με ύποπτες συναλλαγές που παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ο Ερβέ Φαλτσιανί, πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC που υπέκλεψε στοιχεία από τον εργοδότη του.
Το αρχείο περιέχει περίπου 500 χιλιάδες κινήσεις λογαριασμών όλων των προσώπων, νομικών και φυσικών, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Λαγκάρντ».
Ο Φαλτσιανί παρέδωσε στικάκι με το αρχείο στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος με τη σειρά του το προώθησε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.
Το κρυπτογραφημένο αρχείο θα χρειαστεί εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη. Έτσι, στην Εισαγγελία αναμένουν ώστε να αποσαφηνιστεί αν η αποκρυπτογράφηση θα ολοκληρωθεί την περίοδο των εορτών ή αμέσως μετά, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών αρχών.
Το ραντεβού του κ. Φαλτσιανί με τον κ. Καλογήρου πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου.
Είχε προηγηθεί το ραντεβού του Φαλτσιανί με ομάδα εισαγγελέων στους οποίους είχε εκφράσει την πρόθεση του να παραδώσει επιπλέον στοιχεία.
Στο υλικό που παραδόθηκε φέρονται να αποτυπώνονται κινήσεις λογαριασμών που εκτιμάται ότι θα φωτίσουν πλήρως την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς θα αποκαλυφθούν καταθέτες και διαδρομές χρημάτων και συνακόλουθα οι τροφοδότες των λογαριασμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καβάλα: Αποκλεισμός του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας από τους αγρότες – Έριξαν άχυρα, σταφύλια και γάλα
- Ο Κούζμα διέψευσε τα περί ομιλίας του Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια των Μπακς
- Πάτρα: 89χρονη σκότωσε κουτάβια και όταν ένας 25χρονος της πέταξε πέτρες εκείνη τον χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο
- Η «Πολυκατοικία» ως memento mori – Το ντοκιμαντέρ της Σελάνας Ε. Βροντή στον Δαναό
- Φορολογία: Αναδιάταξη με νέο μείγμα μέτρων – Κερδισμένοι και χαμένοι
- Εξεταστική: Αρνείται να καταθέσει πάλι ο «Φραπές» – Δικαίωμα στη σιωπή επικαλείται ο Ξυλούρης

