F1: Ολοκληρώθηκε και επισήμως η απόκτηση της Lotus από την Renault
Στην Renault ανήκει και επισήμως η ομάδα F1 της Lotus μετά και την επίσημη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στη γαλλική φίρμα.
Η επικύρωση της συμφωνίας από τις βρετανικές δικαστικές αρχές ολοκλήρωσε και επισήμως τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της αγωνιστικής ομάδας της Lotus στη Renault.
Με ανακοίνωσή της η γαλλική φίρμα επιβεβαίωσε την είδηση. Το όνομα της νέας ομάδας, η οργανωτική δομή της, οι χορηγοί καθώς και άλλες λεπτομέρειες πρόκειται να ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Σύμφωνα με τη Renault, οι τεχνικοί έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται πάνω στο νέο μονοθέσιο ώστε αυτό να είναι έτοιμο για τις χειμερινές δοκιμές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα τέλη Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.
Στο περιθώριο της ανακοίνωσης της Renault για την απόκτηση της αγωνιστικής ομάδας της Lotus, εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του A. Prost.
Ο Γάλλος επιβεβαίωσε πως η Renault έφτασε πολύ κοντά στην απόφαση να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, μια απόφαση που θα μπορούσε να παρθεί μόνον από τον C. Ghosn, CEO του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών Nissan-Renault.
auto.in.gr
- Patriot στη Σαουδική Αραβία: Εμπλέκεται η Ελλάδα στον πόλεμο ή όχι;
- Ο απολογισμός και η… πηγή των ξένων διαιτητών της Super League
- Αμερικανική απόβαση στα Στενά του Ορμούζ; Μπορεί να αποδειχθεί αποστολή αυτοκτονίας
- Κι όμως, η Ούμα Θέρμαν δεν τρελένεται για βία
- Τρίκαλα: Παρίσταναν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα – Συνελήφθησαν 4 νεαροί
- Ένας αποκλεισμός δίκαιος και άδικος ταυτόχρονα



