ΤΑΙΠΕΔ: 12 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των μνηστήρων για τον ΟΛΠ
Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας (Δευτέρα), αλλά η ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου. Για την εξαγορά ποσοστού 51% στον ΟΛΠ ενδιαφέρονται η κινεζική Cosco Group, η δανέζικη APM Terminals και η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services.
Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας (Δευτέρα), αλλά η ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.
Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών λήγει στις 19:00 ώρα Ελλάδος.
Ανώτερο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι οι επενδυτές δεν θα ανακοινωθούν πριν τον Ιανουάριο, καθώς θα πρέπει να είναι παρόντες στο ΔΣ οι ξένοι παρατηρητές και εμπειρογνώμονες όταν θα ανοιχτούν οι προσφορές.
Για την εξαγορά ποσοστού 51% στον ΟΛΠ ενδιαφέρονται η κινεζική Cosco Group, η δανέζικη APM Terminals και η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services.
Ο νικητής θα μπορέσει να εξαγοράσει επιπλέον ποσοστό 16% στο λιμάνι σε περίοδο πέντε ετών, εφόσον ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ περίπου.
Οι λιμενεργάτες έχουν κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία κατά της πώλησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ την Δευτέρα και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας την ακύρωση και των δύο διαγωνισμών.
«Είναι μια πολιτική που υπονομεύει την ανάπτυξη της χώρας, διότι παραχωρεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ξένα κρατικά μονοπώλια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος.
Η πώληση του 51% στον ΟΛΠ θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα 200 εκατ. δολαρίων περίπου με βάση της τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που επέζησε από τη σιδηροδρομική τραγωδία – Νεκροί οι γονείς της, ο αδελφός της και ο ξάδελφός της
- Κ. Τσουκαλάς: «Σκοταδιστική» η άποψη της Καρυστιανού για τις αμβλώσεις, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
- Η Θύρα 13 «ξέσπασε» με Αλαφούζο και παίκτες: «Είσαι η ντροπή της ιστορίας – Βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού»
- Γροιλανδία: Η Δανία στέλνει επιπλέον στρατό στο νησί – «Αν εισβάλει ο Τραμπ θα γίνει πόλεμος»
- IHSANE Μια παράσταση των Ballet du Grand Théâtre de Genève & Eastman στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
- Η Σκιάθος εγκαινιάζει το μεγαλύτερο αθλητικό έργο που έχει γίνει ποτέ στο νησί
