Επικοινωνία Ομπάμα-Ερντογάν για την τουρκική «μπότα» στο Ιράκ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ. Ο Ομπάμα κάλεσε τον Ερντογάν να λάβει μέτρα προκειμένου «να αποκλιμακωθεί η ένταση», κυρίως να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την ιρακινή επικράτεια.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.
Ο Ομπάμα κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να λάβει μέτρα προκειμένου «να αποκλιμακωθεί η ένταση», κυρίως να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την ιρακινή επικράτεια.
Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη η Τουρκία να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε την Τρίτη «την πλήρη απόσυρση» των τουρκικών δυνάμεων από τα εδάφη του.
Ο Ομπάμα χαιρέτισε τη συμβολή της Τουρκίας στον στρατιωτικό συνασπισμό που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης σχετικά με «την εντατικοποίηση της συνεργασίας στο θέμα της Συρίας», επισημαίνοντας τις «κοινές προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης και την αύξηση της πίεσης προς το Ισλαμικό Κράτος, όπως επίσης τη συνέχιση των προσπαθειών με στόχο την επίτευξη μέσω διαπραγματεύσεων μιας λύσης στην κρίση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Η πλούσια Αρκτική μήλον της έριδος για ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)

