Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Καλά Χριστούγεννα! Καλές γιορτές!

Η σημερινή είναι η τελευταία μου ημέρα στο γραφείο πριν από τα Χριστούγεννα. Θα επανέλθω λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, εν μέρει για να γράψω τη δική μου ανασκόπηση του 2015.  Για την ακρίβεια θα ετοιμάσω δύο: μια για τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών (το αφεντικό μου), και μια για τους αναγνώστες αυτού του μπλογκ.

Η σημερινή είναι η τελευταία μου ημέρα στο γραφείο πριν από τα Χριστούγεννα. Θα επανέλθω λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, εν μέρει για να γράψω τη δική μου ανασκόπηση του 2015. Για την ακρίβεια θα ετοιμάσω δύο: μια για τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών (το αφεντικό μου), και μια για τους αναγνώστες αυτού του μπλογκ.

Περιμένω με ενθουσιασμό τα Χριστούγεννα. Θα τα περάσω εδώ στην Αθήνα με τον σύντροφό μου, τον Ντέιβιντ, και τη Μπες, την αξιαγάπητή μας σκυλίτσα. Θα γιορτάσουμε με ησυχία, ηρεμία, χαλάρωση.

Η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα και οι χριστουγεννιάτικες λειτουργίες οι ίδιες μού είναι σημαντικές: είναι για μένα ένας τρόπος να ανανεώσω την πίστη μου καθώς αλλάζει το έτος. Την παραμονή των Χριστουγέννων, θα πάμε στον εσπερινό (για να πούμε τα παραδοσιακά κάλαντα) και αργότερα στον όρθρο, όπου θα κοινωνήσω. Την ημέρα των Χριστουγέννων, θα φάμε το παραδοσιακό γεύμα (χήνα στο φούρνο με πατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών – κι έπειτα χριστουγεννιάτικη πουτίγκα). Θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο ή στο Skype με τους γονείς μας και την οικογένεια του δίδυμου αδελφού μου στην Αγγλία, και με την αδερφή μου και την οικογένειά της στην Αυστραλία.

Πέρα απ’ αυτά, δεν σχεδιάζω τίποτε παρά μόνο να κάνω βόλτες, να τρέξω, να διαβάσω. Έχω μια μεγάλη στοίβα βιβλία στο διαμέρισμά μας, που τα απέκτησα λίγα λίγα κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής. Πολλά μού δόθηκαν εδώ στην Αθήνα από δικαιολογημένα υπερήφανους συγγραφείς: ποιητές, βιογράφους, μυθιστοριογράφους και ακαδημαϊκούς. Τα Χριστούγεννα είναι περίοδος για να κάνω όλο το διάβασμα που έχει μείνει πίσω αλλά και για να ξεκουράσω και ανανεώσω το εξαντλημένο μου μυαλό. Θα βρω επίσης χρόνο για να διαβάσω ένα άγνωστο κομμάτι από τα τεράστια Άπαντα του Ρίτσου και να ασχοληθώ για λίγο και πάλι με την διδακτορική μου διατριβή.

Κάθε φορά που τυχαίνει να βρεθώ στους δρόμους της Αθήνας, ξέρω πως θα απολαύσω τις αρκετά κρύες πλέον θερμοκρασίες, τα Χριστουγεννιάτικα φώτα και την εορταστική ατμόσφαιρα στα μαγαζιά και τις πλατείες. Αυτή την εποχή, υπάρχει πάντα κάτι μαγικό που εξελίσσεται κάπου.

Ελπίζω όλοι σας να διασκεδάσετε με τις οικογένειές σας και τους φίλους σας, και να περάσετε χαρούμενες στιγμές στις παρέες σας, αυτές τις πιο μικρές και, από τη μια πλευρά, πιο σκοτεινές ημέρες της χρονιάς. Και κρατώντας την παράδοση, εύχομαι σε όλες και όλους σας:

Καλά Χριστούγεννα! Καλές Γιορτές! Χρόνια πολλά!

Τζων Κίττμερ
18 Δεκεμβρίου 2015

Τζων Κίττμερ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024