Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι παραδόσεις του ελληνικού λαού» μαζί με ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής

«Οι παραδόσεις του ελληνικού λαού» μαζί με ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής

Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ προσφέρει στους αναγνώστες της το σπουδαίο δίτομο έργο που έγραψε ο Νικόλαος Γ. Πολίτης, ο θεμελιωτής της Λαογραφίας στην Ελλάδα και εισηγητής του όρου για την ονομασία της επιστήμης. 

Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ προσφέρει στους αναγνώστες της το σπουδαίο δίτομο έργο που έγραψε ο Νικόλαος Γ. Πολίτης (1852 – 1921), ο θεμελιωτής της Λαογραφίας στην Ελλάδα και εισηγητής του όρου για την ονομασία της επιστήμης.

Ο Πολίτης παραδίδει αφηγήσεις της ελληνικής παράδοσης, και έτσι διασώζει πλούσιο υλικό πολύτιμης κληρονομιάς. 1.013 παραδοσιακές αφηγήσεις, οι οποίες δίνουν μια γλαφυρή εικόνα για τη ζωή, τους μύθους, τους θρύλους και τις δεισιδαιμονίες στην Ελλάδα του 19ου αιώνα.

Ο καθένας μπορεί να βρει στο βιβλίο αυτό τις παραδόσεις του τόπου του.

Πρόκειται για μια καινούργια μονοτονική έκδοση, σκληρόδετη και συλλεκτική, σε δύο τόμους, η οποία κυκλοφορεί αποκλειστικά από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Η ορθογραφία έχει μεν εκσυγχρονιστεί, αλλά με απόλυτο σεβασμό στη γλώσσα του πατέρα της ελληνικής λαογραφίας, καθώς και στην ιδιομορφία των τοπικών διαλέκτων, προκειμένου οι αναγνώστες να γευτούν μια Ελλάδα που ανάγεται σε τόπο του παραμυθιού.

Αυτή την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ο πρώτος τόμος.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά του περιεχόμενα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024