Κλειστό λόγω απειλών για επίθεση το Πανεπιστήμιο του Σικάγο
To Πανεπιστήμιο του Σικάγο στο Ίλινοϊ των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ακύρωσε όλα τα μαθήματα στην πανεπιστημιούπολη του Χάιντ Παρκ έπειτα από προειδοποίηση των Αρχών για σχέδιο επίθεσης με όπλα.
To Πανεπιστήμιο του Σικάγο στο Ίλινοϊ των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ακύρωσε όλα τα μαθήματα στην πανεπιστημιούπολη του Χάιντ Παρκ έπειτα από προειδοποίηση των Αρχών για σχέδιο επίθεσης με όπλα.
Το FBI ενημέρωσε τη διοίκηση του ιδρύματος «ότι άγνωστοι ανάρτησαν στο Διαδίκτυο απειλές σχετικά με διάπραξη ένοπλων επιθέσεων εναντίον του Πανεπιστημίου του Σικάγο για σήμερα στις 10.00 το πρωί» τοπική ώρα, εξήγησε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Ζίμερ.
«Βασιζόμενοι στις συστάσεις του FBI και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα σε άλλα πανεπιστήμια στην χώρα αποφασίσαμε να ενεργήσουμε με σύνεση και να ακυρώσουμε όλα τα μαθήματα και τις δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη του Χάιντ Παρκ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας».
Την 1η Οκτωβρίου, ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πανεπιστημίου στο Όρεγκον και σκότωσε 9 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει. Φονικές επιθέσεις με όπλα συγκλόνισαν επίσης το Τενεσί την 22α Οκτωβρίου και τη Βόρεια Καρολίνα την 1η Νοεμβρίου.
Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Σικάγο ζήτησε από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να μην προσέρχονται στο πανεπιστήμιο και να παραμείνουν στα σπίτια τους, με εξαίρεση τα στελέχη του ιατρικού προσωπικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Χρυσή Αυγή: Συγκέντρωση στα δικαστήρια για την καταδίκη των ναζιστών – Αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός Μάρτης
- Αναγέννηση του Κάτω Μιξορρούματος: Όταν ζωντανεύουν τα χωριά, δυναμώνει η χώρα
- Δεν θα μας σώσουν οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι
- Τηλεφώνημα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Πάτρας – Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.
- Live η κλήρωση για τους «16» του Champions League
- «Δεν περίμενα πότε να τραυματίσω άνθρωπο» – Τι είπε στην απολογία του ο 46χρονος που πυροβόλησε τα παιδιά στο Αίγιο
