Ένοχοι δύο Ισραηλινοί για τη δολοφονία έφηβου παλαιστινίου το 2014
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους Ισραηλινούς για την απαγωγή και βάρβαρη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου Αμπού Κντέιρ το 2014 -τον οποίο είχαν κάψει ζωντανό σε «αντίποινα» για τους τρεις ισραηλινούς εφήβους που είχαν απαχθεί και δολονοφηθεί. Το δικαστήριο περιμένει την ψυχιατρική αξιολόγηση του τρίτου κατηγορούμενου. Οι απαγωγές είχαν γίνει το προοίμιο της σύρραξης στη Γάζα το περυσινό καλοκαίρι.
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους Ισραηλινούς για την απαγωγή και βάρβαρη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου Αμπού Κντέιρ το 2014 -τον οποίο είχαν κάψει ζωντανό σε «αντίποινα» για τους τρεις ισραηλινούς εφήβους που είχαν απαχθεί και δολονοφηθεί. Το δικαστήριο περιμένει την ψυχιατρική αξιολόγηση του τρίτου κατηγορούμενου.
Οι απαγωγές είχαν γίνει το προοίμιο της σύρραξης στη Γάζα το περυσινό καλοκαίρι.
Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε πως δύο από τους τρεις νεαρούς κατηγορούμενους καταδικάστηκαν, μετά την ομολογία τους πως απήγαγαν, ξυλοκόπησαν και έκαψαν ζωντανό τον 16χρονο.
Η ποινή τους δεν έχει ακόμη οριστεί -οι συνήγοροι του τρίτου κατηγορούμενου, που είναι και ο μεγαλύτερος (31 ετών), κατέθεσαν την τελευταία στιγμή αίτημα ψυχιατρικής εξέτασης.
Η αρχική απαγωγή, των τριών ισραηλινών εφήβων από Παλαιστίνιους, είχε πυροδοτήσει κύμα αστυνομικών επιχειρήσεων σε παλαιστινιακές περιοχές για την αναζήτησή τους. Όταν τα θύματα βρέθηκαν νεκρά, απήχθη και δολοφονήθηκε ο 16χρονος Κντέιρ -προκαλώντας την οργή των Παλαιστινίων, που εξαρχής είδαν «τυφλή εκδίκηση».
Η γενικευμένη ένταση έθεσε γρήγορα σε κίνηση διαδικασίες που κατέληξαν στο σφυροκόπημα της Γάζας για επτά εβδομάδες το καλοκαίρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος
- Ιράν: Τι λένε Έλληνες που βρίσκονται σε Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Μπαχρέιν
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής
- H εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Αβδάλας στην ήττα του Βιρτζίνια Τεκ, «διπλός» ο Χιτικούδης
- Ευρώπη: Η αποκλεισμένη γενιά – Η αγορά κατοικιών απογοητεύει τους νέους


