
Ηχογράφηση της «προειδοποίησης πριν την κατάρριψη» δημοσιεύει η Τουρκία
Ο πόλεμος ευθυνών μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση: Οι τουρκικές Αρχές δημοσίευσαν ηχογράφηση από την «προειδοποίηση προς το ρωσικό μαχητικό» πριν την κατάρριψη, την ώρα που ο επιζών ρώσος χειριστής επιμένει πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. «Προσχεδιασμένη πρόκληση» η κατάρριψη λέει ο Λαβρόφ, σε αποκλιμάκωση καλούν οι χώρες της Δύσης.
Ο πόλεμος ευθυνών μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση: Οι τουρκικές Αρχές δημοσίευσαν ηχογράφηση από την «προειδοποίηση προς το ρωσικό μαχητικό» πριν την κατάρριψη, την ώρα που ο επιζών ρώσος χειριστής επιμένει πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. «Προσχεδιασμένη πρόκληση» η κατάρριψη λέει ο Λαβρόφ, σε αποκλιμάκωση καλούν οι χώρες της Δύσης.
- Χειριστής: «Δεν λάβαμε καμία προειδοποίηση» – Ρωσία: Προσχεδιασμένη πρόκληση
- Αποκλιμάκωση ζητούν Μέρκελ και Ολάντ, ίδιο μήνυμα και από Ομπάμα
- Αυγά και σπασμένα τζάμια στην τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα
- Τουρκικό κομβόι χτυπήθηκε από ρωσικά μαχητικά στη μεθόριο
Τη νύχτα της Τετάρτης, οι τουρκικές αρχές δημοσίευσαν ηχητικό αρχείο διάρκειας περίπου δύο λεπτών που υποστηρίζεται ότι είναι τα μηνύματα προς τους χειριστές του ρωσικού αεροσκάφους.
Στην ηχογράφηση (που δημοσιεύεται μεταξύ άλλων στο πρακτορείο Dogan) ακούγεται αρκετές φορές η οδηγία να κατευθυνθεί προς Νότο το αεροσκάφος, όπως και αρκετές φορές στα αγγλική η φράση «άλλαξε πορεία».
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τρίτη πλευρά πως πρόκειται όντως για την επικοινωνία με το ρωσικό μαχητικό. Η Άγκυρα είχε εξαρχής υπογραμμίσει πως είχε προειδοποιήσει «δέκα φορές μέσα σε πέντε λεπτά» τη ρωσική πλευρά πριν την κατάρριψη.
Η αμερικανική πλευρά είχε επιβεβαιώσει πως υπάρξαν προειδοποιήσεις, αν και αναφορές αξιωματούχων από την Ουάσινγκτον φάνηκαν να δείχνουν προς την κατεύθυνηση ότι η κατάρριψη έγινε αφού βγήκε το Sukhoi από τον τουρκικό εναέριο χώρο -σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, το μαχητικό είχε παραμείνει εκτός καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιματηρή ληστεία σε περίπτερο: «Τους είπε δεν έχω χρήματα και τον μαχαίρωσαν» – Φίλος του θύματος περιγράφει τι συνέβη
- Το θέατρο του παραλόγου με τους πίνακες διαιτητών της Super League
- Τα μαθηματικά του τέλειου εσπρέσο – Η επιστήμη του… καφέ
- «Σημειωτόν» η επιστροφή των εκδρομέων – Πού υπάρχουν ακόμα προβλήματα
- Οι σταρ του Χόλιγουντ τα βάζουν με τη συγχώνευση Paramount-Warner
- Σύνθημα ανατροπής από τον Γιαμάλ

