Ο ESM εκδίδει 40ετές ομόλογο για την Ελλάδα, σύμφωνα με τους FT
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) εκδίδει 40ετές ομόλογο, ύψους 1 δισ. ευρώ, μετά την έγκριση της νέας δόσης χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος της χώρας, μεταδίδουν οι Financial Times.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) εκδίδει 40ετές ομόλογο, ύψους 1 δισ. ευρώ, μετά την έγκριση της νέας δόσης χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος της χώρας, μεταδίδουν οι Financial Times.
Οι τράπεζες Barclays, Deutsche Bank και Goldman Sachs είναι οι ανάδοχοι για την έκδοση του πολύ μακροπρόθεσμου ομολόγου, το επιτόκιο του οποίου αναμένεται να ορισθεί στο 1,865%, δηλαδή 40 μονάδες βάσης υψηλότερα, από το επιτόκιο των ομολόγων αναφοράς της Ευρωζώνης.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο ESM ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, πώς ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Από τα Χριστούγεννα με βροχές στην «ψυχρή» και χιονισμένη Πρωτοχρονιά
- Σουηδία: Μία νεκρή και δύο τραυματίες μετά από επίθεση σε σπίτι στην Μπόντεν – Σκότωσε τον δράστη η Αστυνομία
- Γαλλία: Το 2025, η επιθυμία των Γάλλων να εγκαταλείψουν τη χώρα έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών
- Η ανασκόπηση του ΣΕΓΑΣ για το 2025: Πρόσωπο της χρονιάς ο Εμμανουήλ Καραλής – Τα μετάλλια και η προοπτική για το μέλλον
- Μαχαιρωμένη βρέθηκε η σταρ του Broadway Ιμάνι Ντία Σμιθ στα 26 της – Κατηγορείται για φόνο ο σύντροφός της
- Θεσσαλονίκη: Απάτη – μαμούθ με «μαϊμού» τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ
