Διαμαρτυρία απόστρατων στο Σύνταγμα για τις περικοπές
Έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής λόγω συγκέντρωσης απόστρατων των Ειδικών Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις αποδοχές τους.
Έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής λόγω συγκέντρωσης απόστρατων των Ειδικών Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις αποδοχές τους.
Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν την άμεση και πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του νόμου 4093/2012, που επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.
Παράλληλα με τη συγκέντρωση τους εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους «στις νέες σχεδιαζόμενες περικοπές στις συντάξεις» και ζήτησαν «να μην υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στον τομέα της Άμυνας, οι οποίες έχουν άμεση επίπτωση στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας».
Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 2.500. Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6:30, οπότε άνοιξαν εκ νέου οι δρόμοι.
Πάντως για αυτή την ώρα στο Σύνταγμα ετοιμάζουν συγκέντρωση μέλη της αφγανική κοινότητας. Άγνωστο είναι αν θα κλείσουν ξανά οι δρόμοι στο κέντρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου: «Ο κόσμος όλος, δύο πράσινα μάτια, γεμάτα δύναμη»
- Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν να «απελευθερώσει τους Αμερικανούς ομήρους»
- Γουλβς – Άστον Βίλα 2-0: Τεράστια «γκέλα» για τους «χωριάτες» από την ουραγό
- Επεισοδιακή καταδίωξη 28χρονου που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας – Τράκαρε τρία ΙΧ
- Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας Interstar Security στη Μεταμόρφωση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.02.2026]

