Με τη γαλλική σημαία στα χέρια, τιμώντας τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, πανηγύρισε ο S. Ogier τη νίκη του στη Μ. Βρετανία.

Παρά το γεγονός ότι ο Αλσατός είχε ήδη εξασφαλίσει τον τρίτο Παγκόσμιο Τίτλο της καριέρας του, θέλησε να κλείσει τη φετινή σεζόν με μια ακόμα νίκη, επικρατώντας στη μάχη που έδωσε με τον τοπικό ήρωα και οδηγό της αγωνιστικής ομάδας της Citroen Κriss Meeke.

O S. Ogier βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης από τις πρώτες ειδικές διαδρομές του αγώνα. Μάλιστα, βλέποντας τον J. Latvala να εγκαταλείπει πολύ νωρίς, δεν χρειαζόταν να ρισκάρει σε ένα ράλλυ που για μια ακόμα χρονιά έκρυβε αρκετές παγίδες.

Η απόλυτη κυριαρχία του S. Ogier αμφισβητήθηκε μόνο όταν αναγκάστηκε να επιβραδύνει μέσα σε ειδική εξαιτίας του ατυχήματος του T. Neuville.

O Αλσατός έπεσε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον K. Meeke, ωστόσο πολύ σύντομα κατάφερε να ανακτήσει την πρωτοπορία και να τερματίσει τελικά στην κορυφή, με διαφορά 26 δευτερολέπτων από το Citroen DS3 του Βρετανού.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο τρίτος οδηγός της VW Motorsport, Α. Μikkelsen, παρά το γεγονός ότι ο Νορβηγός δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Τα δύο Hyundai i20 των Sordo και Paddon συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα του Ράλλυ Μ. Βρετανίας, ενώ μόλις για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, μέσα στη βαθμολογούμενες θέσεις τερμάτισε και ο R. Kubica.

Aποτελέσματα Ράλλυ Μ. Βρετανίας 2015

1 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 3h03m02.0s
2 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 26.0s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Volkswagen 36.2s
4 Dani Sordo Hyundai Motorsport Hyundai 2m51.3s
5 Hayden Paddon Hyundai Motorsport Hyundai 3m00.5s
6 Elfyn Evans M-Sport World Rally Team Ford 3m09.1s
7 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 4m28.4s
8 Stephane Lefebvre Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 5m38.4s
9 Robert Kubica RK World Rally Team Ford 6m22.7s
10 Lorenzo Bertelli FWRT s.r.l. Ford 8m05.0s

auto.in.gr