Ερντογάν: Βρισκόμαστε πιο κοντά στη δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη Συρία
Η Τουρκία και οι χώρες - σύμμαχοί της βρίσκονται πιο κοντά στην ιδέα της δημιουργίας μίας ασφαλούς ζώνης στη Συρία, είπε την Τρίτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας, επίσης, ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και τη συνέχιση των αεροπορικών επιδρομών.
Η Τουρκία και οι χώρες – σύμμαχοί της βρίσκονται πιο κοντά στην ιδέα της δημιουργίας μίας ασφαλούς ζώνης στη Συρία, είπε την Τρίτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας, επίσης, ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και τη συνέχιση των αεροπορικών επιδρομών.
Ο Ερντογάν είπε -σε σχόλια που μετέδωσε το CNN Turk- ότι η Τουρκία δεν θα ανεχτεί να προχωρήσουν οι κούρδοι αντάρτες προς τη Δύση και τον Ευφράτη, καθώς η Άγκυρα φοβάται τη δημιουργία ενός διαδρόμου κοντά στα νότια σύνορά της.
Εν τω μεταξύ, ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε ότι συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης στη Μόσχα.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο Μπογκντάνοφ συναντήθηκε με αντιπροσώπους των ομάδων Μέτωπο για την Αλλαγή και την Απελευθέρωση.
Την Τρίτη τηλεφωνική συνομιλία για τη Συρία είχε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον γερμανό ομόλογό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ
- Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ για τον Ολυμπιακό – Άνοιξαν το σκορ οι «ερυθρόλευκοι με Κοστίνια (1-0, vid)
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)

