Σόιμπλε: Στόχος να δοθούν τα 10 δισ. ευρώ ώς την επόμενη εβδομάδα
Την επιθυμία του να καταβληθούν στην Ελλάδα τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της έως την αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Β.Σόιμπλε. «Προσπαθούμε να καταστήσουμε δυνατή την πληρωμή των 10 δισεκ. ευρώ, τα οποία συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», τόνισε από τις Βρυξέλλες.
Την επιθυμία του η ευρωζώνει να καταβάλει στην Ελλάδα τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της έως την αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Β.Σόιμπλε.
«Προσπαθούμε να καταστήσουμε δυνατή την πληρωμή των 10 δισεκ. ευρώ, που έχουμε συμφωνήσει επί της αρχής, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», τόνισε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, ο γερμανός υπουργός.
Ο γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έχουν πραγματοποιήσει μια βασική συζήτηση για το πιθανό δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, προσθέτοντας, όμως, ότι οι συνομιλίες για το θέμα αυτό δεν αφορούν τους υπουργούς Οικονομικών.
«Πρώτα ας δούμε τι γράφει ο (Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ) Κάμερον. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, αλλά όχι στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών», δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες





