
Κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων
Μια κιθάρα που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει ιδιαίτερα δημοφιλή τραγούδια των Beatles όπως τα She loves you και All my loving πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε χθες, Σάββατο, ο αμερικανικός οίκος Julien's Auctions.
Μια κιθάρα που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει ιδιαίτερα δημοφιλή τραγούδια των Beatles όπως τα She loves you και All my loving πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε χθες, Σάββατο, ο αμερικανικός οίκος Julien’s Auctions.
Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E του 1962 είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών.
«Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ» πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώληση της κιθάρας.
Σύμφωνα με τον Julien’s Auctions, το μουσικό όργανο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Μπιτλς στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963, και δεν είχε βρεθεί για 50 χρόνια. Ο οίκος δημοπρασιών δεν αναφέρει πως βρέθηκε η κιθάρα.
Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε απέναντι από το Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη 8 Δεκεμβρίου του 1980. Αν ζούσε, φέτος θα ήταν 75 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)





