Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νένα Μεντή: «Ποτέ δεν ονειρεύτηκα ρόλους»

Νένα Μεντή: «Ποτέ δεν ονειρεύτηκα ρόλους»

Oκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη παράσταση της «Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου» και οι ουρές έξω από το θέατρο συνεχίζονται το ίδιο αμείωτες. «Υπάρχουν άτομα που την έχουν δει δύο και τρεις φορές» αναφέρει στο in.gr η Νένα Μεντή η οποία δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο της ρεμπέτισσας και καταχειροκροτείται.

Μαρία Παπουτσή

Oκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη παράσταση της «Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου» και οι ουρές έξω από το θέατρο συνεχίζονται το ίδιο αμείωτες. «Υπάρχουν άτομα που την έχουν δει δύο και τρεις φορές» αναφέρει στο in.gr η Νένα Μεντή η οποία δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο της ρεμπέτισσας και καταχειροκροτείται.

Η παράσταση που βασίζεται στο βιβλίο της εγγονής της Παπαγιαννοπούλου, Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία», και σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή της στιχουργού μεγάλων επιτυχιών όπως Δυο πόρτες έχει η ζωή, Αντιλαλούνε τα βουνά, Όνειρο απατηλό, Είμαι αϊτός χωρίς φτερά, Τι να σου κάνει μια καρδιά, Ηλιοβασιλέματα, Περασμένες μου αγάπες, Πετραδάκι πετραδάκι, Είμαστε Αλάνια, Τα Καβουράκια…

Τι είναι άραγε αυτό όμως που μετά από τόσα χρόνια γεμίζει την αίθουσα; Προσωπικά είχα δει την παράσταση στο ξεκίνημά της και την ξαναείδα και φέτος. Γέλασα και συγκινήθηκα το ίδιο όπως και τότε. Και με το χέρι στην καρδιά, θα την ξαναέβλεπα…

«Δεν μπορώ να την περιγράψω με λίγα λόγια. Ήταν ένας πολυσύνθετος άνθρωπος. Είχε στοιχεία πολύ αντιφατικά. Από τη μία ενός πολύ λαϊκού ανθρώπου αλλά συγχρόνως και μιας διανοούμενης. Ήταν μια προσωπικότητα σχιζοειδής, θα έλεγα», επισημαίνει η Νένα Μεντή.

«Δεν μιμούμαι την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, την αγαπάω. Προσπαθώ να δείξω στον κόσμο κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς της και αφηγούμαι κομμάτια της ζωής της» διευκρινίζει.

Στην ερώτησή μας εάν ψάχνει κοινά στοιχεία στη Νένα για τους ρόλους που ερμηνεύει ή απλά αφήνεται σε αυτούς, σαν κάτι εντελώς έξω από αυτήν λέει: «Ο ηθοποιός στους ρόλους που ερμηνεύει, διαθέτει τον εαυτό του, τον ψυχισμό του, το μυαλό του, τη φωνή του, το σώμα του… Άρα πάνω σε αυτά ράβει κομμάτια άλλων ανθρώπων. Εάν υπάρχουν συγγένειες με τους ανθρώπους που πρέπει να υποδυθείς, είναι πιο προσιτά τα πράγματα αλλιώς είναι πιο δύσκολα».

Όσο για το εάν ονειρεύεται κάποιο ρόλο είπε: «Δεν ονειρεύομαι ρόλους και γενικώς, δεν ονειρεύομαι τίποτα. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα ρόλους. Πάντα ερχόντουσαν προτάσεις… Με συγκινούν πάντα οι συνεργασίες με ανθρώπους που εκτιμώ, καθώς επίσης και με άτομα διαφορετικής γενιάς από τη δική μου. Δεν με ενδιαφέρει ο ρόλος. Με ενδιαφέρει όλο το κλίμα της δουλειάς. Όπως πέρυσι που συνεργάστηκα στον «Βουρκόλακα» με νέους ανθρώπους, σε ένα υπέροχο κλίμα».

Αναφερόμενη στην τωρινή ελληνική πραγματικότητα η ηθοποιός κάνει λόγο για το μέλλον επισημαίνοντας ότι δεν τρέφει καμία ελπίδα ότι η κατάσταση θα καλυτερεύσει. Η μόνη της σκέψη επικεντρώνεται στο ότι πρέπει να ζήσουμε, χωρίς να πάθουμε καταθλίψεις και κυρίως αναφέρεται στη νεολαία. «Να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή από το λήθαργο. Γιατί αυτό που ζούμε δεν ξέρω γιατί μας έχει ρίξει σε αυτή την παθητική στάση. Πάει από το κακό στο χειρότερο και εμείς είμαστε σαν να παρακολουθούμε κάτι που συμβαίνει αλλού, σε άλλους» λέει δυσανασχετώντας.

Τέλος, για τη σχέση της με την τηλεόραση διευκρινίζει: «Έχω προτάσεις αλλά δεν με ενδιαφέρει δεν έχει καμία σχέση με την τηλεόραση που έκανα πριν χρόνια».

INFO
Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο Χώρα μέχρι και τον Ιανουάριο κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

entertainment.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024