Η Τουρκία σχεδιάζει να εξαπολύσει «μέσα στις προσεχείς ημέρες» στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιργίογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ -χωρίς να διευκρινίζει σε ποια χώρα ενδέχεται να λάβει χώρα η επιχείρηση.

«Έχουμε σχέδια να δράσουμε στρατιωτικά εναντίον τους μέσα στις προσεχείς ημέρες […] θα δείτε» είπε ο Σινιργίογλου σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών Μέσης Ανατολής (MERI).

Το Νταές [αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] απειλεί τον τρόπο ζωής μας και την ασφάλειά μας. Οφείλουμε όλοι να σχηματίσουμε ένα κοινό μέτωπο εναντίον αυτού του κινδύνου» ανέφερε.

«Ακόμη κι αν η επέκταση του Νταές περιορίσθηκε χάρη στη διεθνή προσπάθεια στην οποία συμμετέχουμε, η απειλή δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί» επέμεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Φεριντούν Σινιργίογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί και τον πρωθυπουργό Νετσερβάν Μπαρζανί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ