Διευκρινίσεις για την αποπομπή Σαββαΐδου ζητά η Κομισιόν
Για το θέμα της αποπομπής της Κ.Σαββαΐδου από την ΓΓ Εσόδων ρωτήθηκε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημειώνοντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο ζήτημα της ανεξαρτησίας της συγκεκριμένης αρχής. «Είμαστε σε επαφή για διευκρινίσεις» είπε η Ανίκα Μπράιτχαρντ.
Για το θέμα της αποπομπής της Κατερίνας Σαββαΐδου από την ΓΓ Εσόδων ρωτήθηκε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημειώνοντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο ζήτημα της ανεξαρτησίας της συγκεκριμένης αρχής.
Η Ανίκα Μπράιτχαρντ παρατήρησε ότι το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της Ελλάδας, κατά συνέπεια η αυτονομία της ΓΓ Εσόδων, αλλά και της ΕΛΣΤΑΤ αποτελούν σημεία-«κλειδιά».
«Η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων παίζει κεντρικό ρόλο στη θεσμική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα» εξήγησε.
Κατέληξε λέγοντας ότι προς το παρόν δεν έχει κάποιο άλλο σχόλιο να κάνει, σημειώνοντας πάντως ότι η Κομισιόν είναι σε επαφή με την Αθήνα για διευκρινίσεις.
Τέλος, υπενθύμισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, και το θέμα «κατά πάσα πιθανότητα θα συζητήθει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σίγουρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αν δεν έχω τραυματισμούς, θα φτάσω σίγουρα τα 1.000 γκολ»
- Βρετανία: Καμία νέα γεώτρηση στη Βόρεια Θάλασσα – Ιστορική κατάρρευση για τη Βρετανία
- Μπράγκα – Μπενφίκα 2-2: «Πέταξε» δύο βαθμούς η ομάδα του Μουρίνιο, μοίρασε ασίστ ο Παυλίδης (vid)
- Μεξικό: Δεκαπέντε τραυματίες από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]
- Πέθανε ο Λούις Γκέρστνερ – Ποιος είναι ο άνθρωπος που ανέστησε την IBM

