Ν.Φίλης: Αναγκαία η αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών
Αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία προαναγγέλλει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Ειδικότερα, ο κ. Φίλης σημειώνει ότι «είναι αναγκαία η αναμόρφωση των Θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με την ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στη χώρα μας» και ενημερώνει ότι «το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις».
Αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία προαναγγέλλει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Ειδικότερα, ο κ. Φίλης σημειώνει ότι «είναι αναγκαία η αναμόρφωση των Θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με την ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στη χώρα μας» και ενημερώνει ότι «το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις».
«Για ιστορικούς λόγους, το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα. Αυτό, συνιστά αναχρονισμό που τον αντιλαμβάνονται και φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι» υποστηρίζει.
Το έγγραφο του υπουργού Παιδείας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος ύστερα από τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και μετά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, προτείνοντας η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών να γίνεται χωρίς αιτιολόγηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Τελ Αβίβ πάει Ουάσιγκτον, αλλά η Τεχεράνη έχει πάει ήδη Μόσχα
- Τα chatbot τροφοδοτούν ψυχωτικές ιδέες, προειδοποιπούν γιατροί
- Τα δεδομένα με Ταϊρίκ Τζόουνς και Ολυμπιακό – Τι γράφουν στο εξωτερικό για τον Αμερικανό
- Αντιπολιτευτικά πυρά στην κυβέρνηση για τους αγρότες – «Αρνούνται να μπουν σε έναν προσχηματικό διάλογο»
- Τραμπ: Εξετάζει την πώληση F-35 στην Τουρκία
- Δώρα με άρωμα… γιορτών για όσους αγαπάς



