Στη νήσο Αιγιλεία το θερινό ελληνικό Νταβός
Σε ένα νησί απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας, την Αιγιλεία, σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει το θερινό Νταβός με στόχο να δημιουργήσει ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο. Τα σχέδια παρουσίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.
Σε ένα νησί απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας, την Αιγιλεία, σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει το θερινό Νταβός με στόχο να δημιουργήσει ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο.
Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος μιλώντας στο Mega είπε: «Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας, που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός».
{{{ map }}}
Όπως είπε ο κ. Μάρδας, το σχέδιο δεν περιλαμβάνει σημαντικές δαπάνες από το ελληνικό Δημόσιο, καθώς το κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες επί του νησιού Αιγιλεία, που έχει έκταση περίπου 3.200 στρέμματα, θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ και εξήγησε:
«Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη – μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή, κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωσης, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 260 χιλιοστά το ύψος της βροχής στη Βλυχάδα Αττικής
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
