Την παραίτηση της γγ Δημοσίων Εσόδων ζήτησε ο πρωθυπουργός
Την παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας μέσω του πολιτικού προϊσταμένου της, υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Την παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας μέσω του πολιτικού προϊσταμένου της, υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ανέθεσε στον κ. Τσακαλώτο να ζητήσει από την κ. Σαββαΐδου να διευκολύνει την κυβέρνηση και να παραιτηθεί, μετά τη διπλή εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έτσι η κ. Σαββαΐδου θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα της και επισήμαιναν ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο.
Όπως έγινε γνωστό χθες, Πέμπτη, στην κ. Σαββαϊδου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον νόμο που αφορά στον φόρο 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης.
Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, η κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε υπόθεση φορολογικού προστίμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από τους Μπέζος, στους Ζούκερμπεργκ: Οι τεχνο-ολιγάρχες είναι (κυριολεκτικά) στη μόδα
- Οι υποκλοπές ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ
- Άγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο με τη διαφυγή των δραστών που μαχαίρωσαν 17χρονο μαθητή
- Δειλή, μοιραία και άβουλη Ευρώπη
- Πώς ο Τζος Νίμπο μπορεί να βάλει… φωτιά στην αγορά της Euroleague…
- Μαρία Βοσκοπούλου: Έρωτευμένη η κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου; Τι λέει με ανάρτηση της


